Zo combineer je de leukste decoraties

Ben je toe aan nieuwe accessoires voor in de slaapkamer? Met accessoires kun je op simpele wijze je slaapkamer een frisse nieuwe look geven. Je vindt accessoires voor in je slaapkamer in vele soorten en maten. Hierdoor kun je eindeloos combineren en dat maakt het soms lastig. Het combineren van accessoires kan rommelig ogen wanneer je dit niet op de juiste wijze doet. Voorkom dit probleem en lees in deze blog hoe je het beste je woonaccessoires kunt combineren.

Durf combinaties te maken

Sommige mensen zijn bang om fouten te maken. Ze gaan dan meestal naar een winkel en kopen dan woonaccessoires die perfect op elkaar zijn afgestemd. Maar hierdoor kan het wel wat saai en braaf ogen. Probeer liever gewoon gedurfde combinaties te maken. Door het gewoon te doen zul je zien dat je interieur veel persoonlijker wordt. Combineer accessoires van diverse groottes, waardoor je dynamiek en spanning creëert. Of ga voor een speels effect door ronde vormen met rechthoekige vormen te combineren.

Rust en harmonie?

Hou je van rust en harmonie in je slaapkamer? Kies dan voor accessoires die dezelfde kleur hebben. Eventueel kun je een bijvoorbeeld 1 of 2 kleurtinten met elkaar combineren. Hierdoor hou je de boel in balans. Hou je van een spannende speelse sfeer? Varieer dan in accessoires van verschillende materialen. Combineer bijvoorbeeld hout met metaal of glas met marmer.

Groepeer je accessoires

Tot slot is een belangrijke tip die we je nog mee willen geven: maak groepjes van je accessoires. Dit wordt ook wel clusteren genoemd. Je zet een aantal woonaccessoires die verschillen in grootte of dezelfde kleur hebben bij elkaar. Plaats bijvoorbeeld bijzettafeltjes in de slaapkamer, in plaats van de standaard nachtkastjes. Hierop kun je de accessoires presenteren. Laat sommige delen in de slaapkamer bewust leeg, zodat het een rustiger geheel wordt. In plaats van overal losse accessoires te plaatsen.