Geef je slaapkamer een frisse look met sierkussens

Wat is er nu fijner om je slaapkamer weer een frisse look te geven? Het is dan net alsof je een totaal nieuwe slaapkamer hebt. Je kan natuurlijk volop woonboulevards afstruinen op zoek naar nieuwe meubels voor in de slaapkamer. Maar je kunt natuurlijk ook eenvoudiger aanpakken. Hoe doe je dat? Maak gebruik van sierkussens!

Speel in op seizoenen

Sierkussens zijn de ideale woonaccessoires. Met sierkussens kun je op een leuke manier inspelen op het seizoen. Ieder seizoen kun je kiezen voor een andere kleurcombinatie. In het voorjaar doen tinten als lichtgeel, groen of lichtpaars het erg goed. Dit geeft je slaapkamer een frisse uitstraling waardoor je echt het gevoel hebt alsof je de lente in huis haalt. In de zomer kun je de sierkussens vervangen voor blauwe, roze of oranje kussens. In de herfst doen bruine en rode sierkussens het erg goed, omdat je hiermee een warme sfeer in huis haalt. In de winter leg je stijlvolle kussentjes in de kleuren wit, zwart en of grijs op je bed. Voeg hier wat sprankelend goud of zilver aan toe en je zit meteen in de gezellige sfeer van de feestdagen.

Eindeloos combineren

Wat ook leuk is met sierkussens is om te kiezen voor een contrast. Contrasterende sierkussens geven een opvallende look aan je slaapkamer. Is dit te heftig? Dan kun je kiezen voor sur ton. Hiermee combineer je sierkussens in dezelfde tint, maar dan in een mix van donkere of lichte nuances. Rood, oranje en bruin vormen samen een mooi geheel. Het leuke is dat ook zelfs kleuren die lijken te vloeken, prima samen kunnen gaan op jouw bed. Een combinatie van petrol en oranje sierkussens geven samen een gezellig en knus effect in je slaapkamer.