Bedden

Er zijn enorm veel verschillende soorten bedden en matrassen, wat ervoor kan zorgen dat je geen keuze kunt maken. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je als je met je partner slaapt, kiest voor een tweepersoonsbed, maar ook hierin bestaan weer verschillen. Het is verstandig om je goed te oriƫnteren op wat voor bedden er precies zijn en welke goed bij jou past. Het verschilt ook in leeftijd welk bed goed bij jou past, omdat sommige bedden erg geschikt zijn voor ouderen bijvoorbeeld.

Soorten bedden

Ten eerste heb je een boxspring. Eigenlijk betekent dit letterlijk een doos met veren. Er zitten namelijk metalen veren in de boxspring. Deze bedden staan bekend om hun hoge comfort en gaan gemiddeld vier tot acht jaar mee. Dit is erg verschillend, omdat het ligt aan het merk van de boxspring. Bijna elk matras past goed op een boxspring.

Een futon bed is niet voor iedereen bekend, maar is een perfect bed voor mensen die eventueel eens blijven slapen. Eigenlijk lijkt een futon bed redelijk op een slaapbank, behalve dat hij niet in te klappen is. Er zit een rugsteun aan waardoor je ook heerlijk op dit bed kunt zitten. Een futon bed gaat ongeveer negen jaar mee, maar ook nu is dit afhankelijk van het merk.

Het waterbed is ook erg bekend maar niet voor iedereen weggelegd. De een houdt ervan, de ander vindt het vreselijk. Toch worden waterbedden goed verkocht, maar er zit een groot nadeel aan, namelijk dat het bed verwarmd moet worden wat zorgt voor een hogere energierekening. Ook moet dit bed goed worden onderhouden en gaat hij ten opzichte van andere bedden een kortere tijd mee, namelijk vijf tot zeven jaar. Hoe langer je in bezit bent van het waterbed, hoe groter de kans op een lekkage, en dat is niet wat je wil. Toch wordt het waterbed goed beoordeeld en de reden hiervan is toch het comfort van dit bed. Het ligt toch heel erg anders dan een normaal matras, en dat is wat veel mensen toch aanspreekt.

Wil je je beddengoed droog en veilig bewaren? Dan zou je eens naar vacuumzakken kunnen kijken