Nachtkastjes

Een nachtkastje mag eigenlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Toch kan het een saai item zijn waarvan je eigenlijk zou willen dat hij er wat vrolijker uitziet. Logisch, want ook al is de slaapkamer een plek om tot rust te komen, je wilt toch dat de kamer er zo leuk mogelijk uitziet. Toch wil je niet teveel geld uitgeven aan een nachtkastje dat er wel geweldig uitziet, maar dat hoeft tegenwoordig ook niet meer. Door een paar kleine dingetjes te doen, kun je er al voor zorgen dat jij zelf een prachtig nachtkastje hebt gemaakt!

Tips

Je kunt ten eerste het nachtkastje gaan verven en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hoeft niet te kiezen voor dure verf. Bij de budget winkels kun je tegenwoordig ook verf kopen. Kies een kleur die jij leuk vindt maar die ook goed bij de kamer past. Denk aan wit, lichtpaars of zwart bijvoorbeeld, het is maar net wat jij graag wilt. Wil je het eerst ergens anders op proberen? Kijk dan eens rond bij de kringloop. Hier kosten nachtkastjes maar weinig geld zodat het ook niet erg is als de verf er toch niet helemaal goed op zit.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om er zelf een leuke knop op te zetten, waarmee je het laadje openmaakt. Deze kun je natuurlijk ook verven of je kunt er een leuke sticker opplakken.

Ten slotte kun je je nachtkastje nog wat opvrolijken door op de bovenkant een sticker te plakken. Je kunt ook fotolijstjes met leuke foto’s op het kastje zetten, zolang deze dan niet te vol is. Je moet natuurlijk wel plek overhouden voor de spullen die echt op het kastje moeten staan of liggen. Een leuk nachtkastje maken naar jouw smaak is dus helemaal niet moeilijk en hoeft ook zeker niet duur te zijn, zolang je maar creatief bent!