Leuke tips voor een nieuwe slaapkamer look!

Hoe geef je jouw slaapkamer een nieuwe frisse look? En zonder dat je daarbij al teveel geld uitgeeft? In deze blog geven we je graag een aantal tips waarmee je dit kunt doen.

Geef de muren een upgrade

Voorzie één of meerdere muren van een nieuw behang. Dit is een eenvoudige en relatief goedkope manier om je slaapkamer van een totaal nieuwe look te voorzien. Geef je saaie wanden een upgrade door te kiezen voor een behang met een vrolijk patroon. Of creëer eenvoudig een bepaalde sfeer door te kiezen voor een uniek fotobehang. Met fotobehang kun je ook meer diepte aanbrengen in je slaapkamer, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Maak een hoofdbord

Met een uniek hoofdbord kun je je bed en slaapkamer een stuk leuker maken. Zet bijvoorbeeld een pallet rechtop tegen de muur en schuif je bed er tegenaan. In principe heb je op deze manier al meteen een super leuk hoofdbord gemaakt. Eenvoudiger kan eigenlijk ook niet. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een prachtige muurschildering of een mooi stuk stof.

Van grote kledingkast naar eenvoudig kledingrek

Een grote kledingkast is natuurlijk fantastisch, want je kunt er een heleboel kleding en andere items van de slaapkamer in opbergen. Maar het neemt wel veel ruimte in beslag. Steeds meer mensen houden zich bezig met ontspullen. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld genoegen nemen met minder kleding en accessoires. Hierdoor kun je prima toe met kleinere opbergkasten. Maar wat dacht je van een hip kledingrek? Staat super leuk en neemt ook nog eens niet zo heel ruimte in beslag.

Meubels schilderen

Waarom zou je meubels vervangen als je huidige nog goed zijn? Geef dat ene houten nachtkastje een nieuw leven door het in een andere kleur te schilderen. Eventueel kun je de binnenkant van het kastje voorzien van een hip behangetje. Heb je een houten spiegel? Schilder deze ook in een andere kleur en je zult zien dat het weer gewoon een aantal jaar mee kan.

Verlichting

Nieuwe verlichting kan ook een hele nieuwe sfeer in de slaapkamer teweegbrengen. Vervang de lamp aan het plafond voor bijvoorbeeld een rieten lampenkap als je een botanische sfeer wilt creëren. Of zet nieuwe lampen op je nachtkastjes neer.