Terug in de tijd met een jaren 30 interieur

Ook zo nostalgisch ingesteld en heimwee naar vroegere jaren? Dan kom je met een woning in de jaren 30 stijl toch weer een beetje terug in oude tijden. Inspiratie voor een jaren 30 woning is dan ook zeker bruikbaar. Ben je creatief? Dan kun je veel spulletjes en decoratiestukken vinden die jou terug brengen naar de jaren 30. Misschien wel een mix tussen toen en nu. Helemaal hip in de jaren 30 waren glas in lood ramen, visgraat laminaat, paneeldeuren en tegels van natuursteen. Tevens komen de jaren 30 in veel interieurstukken anno 2020 terug omdat het helemaal hip is. Ook bakeliet schakelaars uit die tijd komen weer terug. Vaak wordt de woning gerenoveerd en worden alle antieke onderdelen vervangen. Dit voor een stukje veiligheid. Stopcontacten dienen geaard te zijn, en oude schakelaars voldoen niet aan moderne eisen. Maar helaas gaat het echte authentieke van een jaren 30 woning op deze manier verloren. Veel woningen houden toch nog wat jaren 30 architectuur na renovatie qua oorsprong. Natuurlijk kun je jouw woning ook helemaal jaren 30 aankleden.

Inspiratie voor een huis in jaren 30 stijl

De hal kun je voorzien van een ronde voordeur en glanzende granito of terrazzo tegels met zwarte omlijning. Deze vloeren vind je ook in oude schoolgebouwen terug. Je maakt de hal compleet met een ronde eenvoudige hangende bol lamp. Daarnaast staan zwart witte tegeltjes in het patroon van een schaakbord ook helemaal als jaren 30 in de woning. De tussendeuren zijn paneeldeuren met mooie glas in lood patronen. Naar boven loopt een houten witte ronde trap met een bocht erin. Ook kun je kiezen voor een metalen spiraaltrap in witte tinten. Maak de trap af met een zwarte traploper met witte bies. Visgraatvloeren zijn ook in alle soorten en kleuren verkrijgbaar. Helemaal vintage is een visgraatvloer met white wash omdat wit veel ruimte creëert.

De jaren 30 keukens hebben een vrijstaand gasfornuis, een witte keuken van hout en zwart graniet blad. De afzuigkap in een klassiek ogende schouw gebouwd en glanzende witte keukentegeltjes tegen de wand. Slaapkamers kun je behang geven in sierlijke motieven uit de natuur zoals bladeren en bloemen. Een bakeliet stopcontact maakt het helemaal af. De moderne bakelieten zijn replica’s van jaren 30 bakelieten en voldoen aan net zulke hoge kwaliteit als moderne schakelaars. In de woonkamer kun je pilaren plaatsen met een hoog wit plafon met sierlijke klassieke reliëf en een gezellige zwarte klassiek ogende sfeerhaard in een witte schouw. Je kunt een klassieke zitbank plaatsen zoals een chesterfield. In de badkamer kun je een granito vloer plaatsen die ook zeer goed is te onderhouden door het gladde oppervlak. Daarbij ogen hoog glanzende witte badkamers tegeltjes heel mooi.

Bekijk onze website voor meer woonkamerinspiratie.