Rolgordijnen voor in de slaapkamer

Raamdecoratie in de slaapkamer dient u zorgvuldig te kiezen, want dit heeft een grote invloed op de sfeer en uw nachtrust. De meeste mensen vinden het prettig als een slaapkamer `s nachts zo donker mogelijk is, zodat u makkelijk in slaap valt en `s ochtends niet gelijk wakker wordt van het licht.

Verduisterend rolgordijn

Een verduisterend rolgordijn is erg populair, omdat het geen licht doorlaat en een rolgordijn erg functioneel is en weinig ruimte in beslag neemt. U kunt rolgordijnen simpel bedienen met een ketting en tegenwoordig kunt u er vele extra opties bij kiezen zoals: een cassette, een onderlat en zijgeleiding.

Populaire kleuren rolgordijnen voor in de slaapkamer

Iedere slaapkamer is natuurlijk anders, maar er is toch duidelijk een trend te zien op het gebied van kleurgebruik in de slaapkamer. Wit blijft populair en dat komt omdat deze rustige kleur goed te combineren is met andere kleuren. Grijs is ook niet weg te denken uit de slaapkamer, veel mensen kiezen voor een grijze muur of een grijs dekbedovertrek en dan is het natuurlijk mooi als die kleur ook terugkomt in de raamdecoratie. Warme tinten bruin zijn echte sfeermakers en daarom ziet u dit terug in niet alleen woonkamers, maar ook slaapkamers. Als u kiest voor een lichte bruintint dan houdt u de kamer alsnog groot, maar als u kiest voor een donkere bruintint dan brengt dat wel meer sfeer met zich mee.

Rolgordijnkleuren voor in een kinderkamer

De kleuren wit, grijs en bruin zijn misschien een beetje saai in een kinderkamer en daarom wordt er daar juist gebruik gemaakt van felle en vrolijke kleuren. Niet iedere ouder heeft zin in een gekleurde muur of een gekleurd behang maar dit kunt u oplossen door een gekleurd rolgordijn. Blauw en groen en rood zijn vooral populair voor jongens en roze, paars en oranje zijn erg populair onder meisjes.