Handige elektrische apparaten voor in de slaapkamer

Handige elektrische apparaten voor in de slaapkamer

De slaapkamer, voor de één een plek waar alleen geslapen wordt, voor de ander een plek van ontspanning. Aan de slaapkamer van iemand kun je zien hoe deze persoon is. Is jouw slaapkamer rommelig met veel troep? Dan ben je vaak een creatieve geest met veel fantasie. Is je kamer netjes? Dan ben je vaak wat serieuzer met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Elke slaapkamer is anders en is vaak nog de enige privé plaats in een huis dat bestaat uit meerdere gezinsleden. De slaapkamer is daarom heerlijk om af en toe jezelf in terug te trekken als je wat tijd voor jezelf wilt. In dit artikel lees je welke apparaten je allemaal tegen kunt komen in een slaapkamer. In een interview met Onderdelenwinkel kwamen wij tot het volgende lijstje:

Televisie
Een televisie in je slaapkamer is volgens vele slaapexperts het slechtste idee van Nederland. Dit komt omdat je ogen rust nodig hebben voordat je gaat slapen. Wanneer je een TV in je slaapkamer hebt is de verleiding heel groot om dat ding nog even aan te zetten voordat je gaat slapen. Door het licht wat de TV uitstraalt komen je ogen niet tot rust. Dit resulteert erin dat je, zodra je wilt gaan slapen, last kunt krijgen van slapeloosheid. Daarnaast is je houding in bed vaak niet goed als je TV kijkt, hierdoor kun je last krijgen van je rug en nek.

Muziekinstallatie
In Nederland hebben 60% van de slaapkamers een apparaat staan dat muziek kan afspelen. Of dit nu gaat om een (wekker)radio, cd-speler of boxen die te bedienen zijn met de mobiele telefoon. Een muziekinstallatie is heerlijk om van muziek te genieten of om een andere sfeer in de slaapkamer neer te zetten.

Wekker
Vooral oudere mensen hebben nog een wekker in huis. De jongeren gebruiken vaak hun mobiele telefoon als wekker. Wist je dat? Sommige mensen hebben geen wekker nodig en worden elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker. Dat is makkelijk!

Luchtreiniger
Een apparaat wat je niet zo vaak tegenkomt is een luchtreiniger. Het woordt zegt het natuurlijk al een klein beetje, dit reinigt de lucht. Hierdoor is de lucht puurder en kun je beter slapen. Een waardevolle toevoeging voor in iedere slaapkamer! De stap om een luchtreiniger te kopen is bij veel mensen groot. Dit komt omdat hier geen acute nood bij is. Veel mensen hebben er ook geen verstand van, dat maakt het lastig om een goede keuze te maken. Wij adivseren de AC4064 van Philips. Een degelijke keuze voor iedere ruimte in huis!