De slaapkamer als oase van rust

De slaapkamer heeft eigenlijk maar 1 doel, zorgen dat je uit kan rusten. Het is daarom belangrijk om deze ruimte zo in te richten dat het ook daadwerkelijk rust biedt, dit blijkt echter een hele kunst te zijn. Het veranderen van dingen in huis is iets wat vooral vrouwen graag doen. Nieuwe trends, een ander kleurtje, een grotere kledingkast.. Er kunnen allerlei redenen zijn om je slaapkamer te veranderen.

Uitgangspunt

Een slaapkamer moet rust uitstralen en goed geventileerd worden. Het uitgangspunt om rust te creëren is dat er zo min mogelijk spullen in de ruimte moeten staan. Vaak wordt er helemaal niet zoveel aandacht besteed aan het inrichten van de slaapkamer en worden er best wat spullen in de slaapkamer gestald. Denk aan overvolle kasten, stoelen, make-up tafel, opbergkasten en nachtkastjes. Wanneer je kamer vol met kasten staat staat er binnen een mum van tijd vaak ook op alle kasten weer iets. Je kunt je wel indenken dat je dan een hele drukke slaapkamer krijgt.

Het begin

Zoals met alles geldt ook hier; begin bij het begin. Kijk eens goed rond in je slaapkamer. Wat staat er allemaal in de ruimte? Wat heb je niet perse nodig? En wat kan er dus weg? Een bed, nachtkastjes of een plankje en eventueel een kledingkast zijn noodzakelijk. Misschien heb je graag een televisie op de kamer, maar dit draagt over het algemeen niet bij aan je rust. Slaapkamers worden steeds groter, waardoor er ook steeds meer meubels in de ruimte gezet kunnen worden. Maak gebruik van de ruimte door het juist leeg te laten, zo creëer je op een simpele manier al veel rust. Combineer meubels, kies bijvoorbeeld voor een boxspring met opbergruimte zodat je extra ruimte hebt om kleding of andere spullen te plekken.

Kleur

De kleuren van de kamer zijn bepalend voor de sfeer die je neerzet. Wanneer je een rustige sfeer wilt krijgen kun je met rustige kleuren werken. In een slaapkamer zijn koele kleuren zoals blauwtinten altijd goed. Dit is natuurlijk niet een absolute must, wanneer je meer van warme kleuren houdt kun je hier ook voor kiezen. Let er alleen wel op dat je niet voor hele felle kleuren kiest.

Meubels

Kies voor meubels die niet te groot zijn of kies voor enkele meubels die juist heel groot zijn. Afhankelijk van wat je allemaal graag in je slaapkamer hebt en hoe groot de ruimte is kun je bedenken wat je er in wilt. Zorg ervoor dat de kleuren mooi bij elkaar passen en dat het geheel rustig oogt.

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis waar je ongeveer een derde van je leven doorbrengt. Het is dus essentieel dat je je slaapkamer optimaal inricht.