Kunstbomen voor meer stijl in huis

1904d_2Een kunstboom in huis plaatsen wordt steeds populairder onder de mensen met een eigen huis. Drukkere levens lenen zich er immers niet zo goed voor om ’s avonds ook nog eens de planten water te gaan geven. De eerste stap in dit proces was daarom om maar ‘makkelijke planten’ te kopen bij het tuincentrum om de hoek, maar de stap daarna was logisch: kunstplanten kopen.

Verbeteringen kwaliteit

De kwaliteit van de kunstbomen is in rap tempo gestegen in de laatste jaren. Niet alleen zijn de bladeren van nerven voorzien en is de kleur veel realistischer geworden, ook de boomstammen en de bevestiging van de bladeren aan de stammen is een stuk realistischer geworden. Op die manier zullen je gasten waarschijnlijk niet eens zien dat je planten nep zijn en zal je moeder na een jaar zeggen ‘goh, die plant blijft er goed uitzien!’.

Gemakkelijk te plaatsen

De planten die je koopt bij de leverancier zijn negen van de tien keer gemakkelijk te plaatsen. Dit betekent zeker dat je het hele huis kunt voorzien van kunstbomen, zonder dat je een dag bezig bent. Je zet ze in een pot, vouwt de bomen uit (takjes zijn namelijk flexibel) en doet er een bodembedekker in en je kunt weer aan de gang met de belangrijke dingen in het leven! De bodembedekker is wel even belangrijk omdat de planten zelf zijn verzwaard met beton. Dit betekent dat het er niet mooi uit ziet als er geen pot om de plant zit en zelfs als de pot om de plant zit dan is het nog niet ideaal omdat het beton dan zichtbaar blijft. Overigens zit het beton tot ongeveer 15 cm hoogte, je hebt dus geen heel hoge pot nodig.