Dekbedovertrekken

Iedereen heeft er mee te maken, een dekbedovertrek. Ze zijn er in alle kleuren en maten en zowel online als offline te verkrijgen. Een mooi dekbedovertrek is als het ware de kers op de taart in uw slaapkamer, maar biedt ook het juiste slaapcomfort. Als je een dekbedovertrek hebt van een verkeerde stof waar je bijvoorbeeld allergisch voor bent of waar je je niet lekker bij voelt dan zal dat je nachtrust niet ten goede doen. Daarnaast heeft je dekbedovertrek nog een andere functie, door je dekbedovertrek blijft je dekbed namelijk schoon en kan je gemakkelijk je bed verschonen wanneer dit nodig is.

Soorten dekbedovertrekken

Er zijn verschillende dekbedovertrekken die ieder voor zich andere voor- en nadelen met zich meebrengen.

Hier onder een drietal van de mogelijkheden van een dekbedovertrek.

Katoenen dekbedovertrek

Katoen is van nature een zachte stof en is 100% natuurlijk, waardoor het ook geschikt is voor u als u allergisch bent. Het neemt snel vocht op en ademt goed.

Katoensatijnen dekbedovertrek

Kenmerken van een katoensatijnen dekbedovertrek zijn dat het erg soepel is, een mooie glans heeft en bovendien net als het katoenen dekbedovertrek goed ademt. Dit soort dekbed kun je ook goed strijken, dit is vrij uniek voor een dekbedovertrek.

Flanel dekbedovertrek

Mensen kiezen vaak voor dit soort dekbedovertrek omdat het echt super zacht is. Flanel is namelijk een katoen wat is opgeruwd, hierdoor is voelt deze stof een stuk zachter aan. In de wintermaanden liggen er vaak flanellen dekbedovertrekken op bed, dan voelen deze dekbedden namelijk heerlijk aan.

De mogelijkheden zijn nog groter als hier, je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een kinderdekbedovertrek of een percal dekbedovertrek.

Kortom: er zijn talloze mogelijkheden om uit te kiezen, let er wel op dat er veel kwaliteitsverschil in de dekbedovertrekken zit.