Behang in uw slaapkamer

De slaapkamer is een essentieel onderdeel van uw woning, u verblijft hier immers dagelijks en wilt vanzelfsprekend rustig kunnen slapen in een gezellige kamer. Door te kiezen voor behang in uw slaapkamer creëert u een huiselijke sfeer, waarbij u de keuze heeft uit een zeer breed assortiment aan soorten behang. Het ene type behang is wat rustgevender met een bepaald patroon in zich, terwijl een andere soort een felle kleur op uw muren aanbrengt of aansluit bij een bepaald een thema. Neem bijvoorbeeld een behangsoort wat gebaseerd is op een kinderfilm over auto’s of prinsessen, voor de slaapkamer van uw kinderen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kunt u een van deze soorten behang voor de slaapkamer aanschaffen in een bouwmarkt of online via een van de vele webwinkels.

Trends behang in de slaapkamer

Voor dit jaar zien we een aantal trends opkomen in het behang van slaapkamers. Zo krijgt het thema flora en fauna een bepalende rol in het behangen van slaapkamers en is bijvoorbeeld ook een behangsoort met een subtiel patroon populair aan het worden. Het eerste type behang voor de slaapkamer is weliswaar wat drukker, maar zorgt voor een levendig effect in uw slaapkamer. Ideaal als u gekozen heeft voor klassieke meubels bijvoorbeeld!

Het tweede type behang, met een subtiel patroon, brengt juist rust. Door de vele soorten patronen en kleuren behang die worden aangeboden voor de slaapkamer, zult u altijd een behangsoort vinden die aansluit bij de inrichting van uw slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een gotisch patroon in het behang, of juist een wat modern patroon met bloemen of vlinders.

Behang aanbrengen in uw slaapkamer

Veel mensen kiezen er voor om het behang in de slaapkamer zelf aan te brengen, met de lijm en gereedschappen die u bij iedere bouwmarkt kunt krijgen. Het behang koopt u in rollen in de winkel of online en dient u vervolgens zelf in geschikte stroken te snijden. Anderen vinden het juist makkelijker om iemand in te huren voor het behangen van de slaapkamer, omdat het mogelijk is dat u luchtbellen onder het behang krijgt als u hier niet ervaren mee bent.