Koperen lampen slaapkamer

De slaapkamertrend van nu : Koperen lampen

Sla een willekeurig woontijdschriften en je spot ze: koperen lampen. De koperen lamp is dan ook super trendy en helemaal van nu. Vooral industriële koperen lampen zijn erg gewild. Niet verwonderlijk, want koperen lampen zijn zowel glamoureus als stoer en passen in elk slaapkamerinterieur. Ontdek hoe je deze kopertrend ook in jouw slaapkamer kunt integreren. Laat je inspireren!

Koperen hanglamp

Een koperen hanglamp, bijvoorbeeld boven het bed, is echt een verrijking voor je slaapkamer. Kies voor een strak bolvormig model, een draadvormig exemplaar of een industriële lamp met stoere details. Wil je wat meer glamour in je slaapkamer? Een kroonluchter boven het bed oogt luxe en stijlvol. Ook boven je nachtkastje kun je een lamp van koper hangen. Het is dan wel mooier om een wat kleiner model te kiezen, zodat de verhoudingen kloppen. Verhoog de sfeer door een dimmer te plaatsen, zodat je het licht kunt dempen tot een romantische gloed

Koperen lamp combineren

Voor een mooi geheel in je slaapkamer kun je een koperen hanglamp combineren met accessoires in koperkleur. Denk bijvoorbeeld aan een vaas, kussens of klok in koper. De warme kopertinten matchen heel goed met trendy kleuren, zoals okergeel, mosgroen, ijsblauw en zachte pasteltinten. Kies voor extra contrast voor stijlvol zwart of donkergrijs. Verder komt een koperen lamp prachtig tot zijn recht in combinatie met natuurlijke materialen. Denk aan een robuust steigerhouten bed met helderwit beddengoed. Of aan een natuurlijke bakstenen wand als tegenhanger van het glanzende koper. Grove breidels en stoere accessoires maken het plaatje helemaal compleet.