In 5 stappen naar het ideale matras

Een goede nachtrust is erg belangrijk om overdag productief te kunnen zijn en je goed en fit te voelen. Een goed matras is hierbij absoluut noodzakelijk. Maar hoe kies je nu het juiste matras uit? Dit is namelijk een erg persoonlijke keuze en het juiste matras voor de een is voor de ander juist misschien helemaal verkeerd. Bij het uitzoeken van een nieuw matras zijn er veel punten waar je op moet letten. Kijk onder andere goed naar de ondersteuning die het matras geeft, de hardheid, of het goed ventileert en de grootte. Een matras moet over het algemeen zo’n 20 cm langer zijn dan dat je zelf bent. Met deze 5 stappen zul je gegarandeerd het ideale matras voor een goede nachtrust vinden.

1 Ga uit van je huidige matras

Ga allereerst uit van het matras dat je momenteel hebt. Is dit te hard, te zacht, te klein, heeft het veren of is het juist van koudschuim? Als je weet wat je wel en wat je niet fijn vindt aan je huidige matras, is het makkelijker om een goed nieuw matras uit te zoeken.

2 Specificeer je speciale wensen

Vervolgens is het belangrijk om te weten of er speciale wensen zijn. Heb je bijvoorbeeld vaak last van je rug of zweet je veel in je slaap, dan zijn dit punten die je zeker mee moet nemen bij de keuze voor een matras. Zeker wanneer je regelmatig met rugpijn op staat, is een goed matras erg belangrijk. Het is in dit geval aan te raden om te kiezen voor een medium tot hard matras. Hierbij kun je vervolgens kiezen voor een matras met verschillende comfortzones. Het is namelijk van belang dat je rug zo ontspannen mogelijk is en niet veel belast wordt, terwijl je nek en taille wel goed ondersteund moeten worden. Verschillende zones in het matras kunnen hiervoor zorgen. Zweet je ‘s nachts veel? Dan zijn er speciale matrassen die goed ventileren en vocht afvoeren.

3 Raadpleeg anderen

Raadpleeg voordat je een matras gaat kopen verschillende vrienden en kennissen over wat voor soort matras ze hebben. Zijn ze hier tevreden over en wat vinden ze belangrijk aan een matras? Want iedereen heeft natuurlijk weer andere wensen. Vervolgens is het belangrijk om ook in de winkel aan verkopers advies te vragen. Geef goed aan waar je naar opzoek bent en zij kunnen je vervolgens een aantal bijpassende matrassen aanbieden.

4 Ga je online oriënteren

Voordat je naar de winkel gaat om een matras te kopen, is het handig om je online te oriënteren. Een nieuw matras is geen goedkope uitgave, dus het is handig om van tevoren te weten wat er op de markt is en welke prijs je ongeveer kunt verwachten. Lees je in over verschillende materialen en kijk wat er past bij je wensen. Zo ga je geïnformeerd de winkel in.

5 Proefliggen

Een matras koop je het beste in de winkel en niet online. In een winkel kun je namelijk even proefliggen en gepast advies vragen. In de beddenwinkel kun je al een goed idee krijgen van welk matras bij jou past. Je weet echter pas echt of je het juiste matras hebt gekozen wanneer je er op hebt geslapen. Het is tegenwoordig vaak mogelijk om proef te slapen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Vraag zeker naar deze mogelijkheid bij de aankoop van een matras.

Volg deze stappen en je zult snel weer heerlijk comfortabel kunnen slapen.