Doe eens gek en kies voor een loft

Waarom zou je in een appartement gaan wonen met verschillende kamers, terwijl je ook kunt wonen in de stad in een prachtige loft? Nog niet veel mensen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die een loft je kan bieden en zullen daarom ook niet zo snel aan deze mogelijkheid denken.

Veel van deze woningen gecreëerd in voormalige fabriekshallen, industriële gebouwen, en pakhuizen. Deze gebouwen zijn na het gebruik van deze doeleinden omgebouwd tot ruime woonruimtes.

Vooral voor mensen die vanuit hun huis werken is het een perfecte mogelijkheid. Je kunt de loft voor je zien als één grote ruimte met tal van mogelijkheden. In deze ruimte kun je koken, werken, televisie kijken, slapen, maar vooral flexibel wonen! Helaas zien veel mensen een loft als één grote kale ruimte en zullen daarom niet snel voor deze mogelijkheid kiezen. Toch valt er op een creatieve manier een erg leuke woning van te maken. Denk hierbij aan het maken van een tweede verdieping, een soort balkon, maar dan binnen je eigen woonruimte. Doordat je de ‘tweede verdieping’ open houdt, blijft er contact bestaan tussen beide verdiepingen, waardoor het toch één grote ruimte blijft. Door de vaak grote ramen die in deze oude panden zitten, is de loft overdag gevuld met veel licht. Dit maakt de kamer ruim en open en geeft het de ruimte een frisse look. Om deze frisse look te behouden, zou je gebruik kunnen maken van lichte of houten meubels. De warmte in de woning zou je kunnen terugbrengen door het gebruik van gekleurde accessoires; denk hierbij aan kussens, kaarsen en schilderijen. Als je van je eigen woning je veilige haven maakt, dan weet ik zeker dat jij je er thuis zult gaan voelen.

Door te wonen in de stad is jouw woning de ideale vluchthaven na een avondje stappen met je vrienden. Door de openlijke sfeer nodigt het uit om het huis binnen te treden en om je er met vrienden volledig op je gemak te voelen. Vrienden zullen graag op visite komen in je nieuwe woning. Hierdoor zul jij je er meer op je gemak voelen en geen spijt hebben dat je gekozen hebt voor een loft in plaats van een appartement.

Wil je flexibel wonen? Doe dan eens gek en kies voor een loft!