Verander je zolder in een gezellige slaapkamer

Mogelijkheden voor je zolder

Functioneert je zolder alleen als opslagruimte voor allerlei spullen, waar je nooit meer iets mee doet? Maak hem dan leeg en verander hem in een gezellige slaapkamer. Misschien moet je daar eerst iets voor verbouwen. Als je zelf niet handig bent, kun je altijd een klusjesman of bouwbedrijf in de arm nemen. Wanneer je ervoor kiest om de verbouwing door een bouwbedrijf uit te laten voeren, ben je meestal wel meer geld kwijt. Je mag dan wel verwachten dat de de mensen die bij je aan het werk gaan, zorgen voor een professionele manier van verbouwen en dat alles goed gebeurt. Wanneer je kiest voor een klusjesman is het aan te bevelen om na te vragen of iemand goed aan staat geschreven, omdat je niet altijd weet wie je in huis haalt.

Tips voor het verbouwen van de zolder:

– Als je een open zolder hebt, is het misschien handig om een muur met daarin een deur te plaatsen om een echte slaapkamer te creëren.

– Het is goed mogelijk dat je op zolder een wasmachine, droger of diepvries hebt staan. Je kunt er dan voor kiezen om daar een wand of scherm voor te plaatsen zodat ze uit het zicht verdwijnen. De betreffende wand verf je dan in de kleur van je slaapkamer en zo wordt het één geheel.

– Als je zolderruimte erg donker is, kun je overwegen om een dakraam of dakkapel te plaatsen. Dit zorgt voor meer lichtinval. Als je voor een dakkapel kiest, levert je dat ook nog extra ruimte in je kamer op.

– Hoe klein of groot je zolder ook is, er is altijd een gezellige kamer van te maken. Voor kleine kamers zijn er in de grote woonwarenhuizen handige bedbanken verkrijgbaar. Ook zijn er hoogslapers met daaronder een bureau en/of kledingkast te vinden. Als je een hoogslaper zonder bureau leuker vindt, dan kun je de ruimte eronder gebruiken als speelruimte. Je kunt er ook leuke opbergbakken voor speelgoed of schoolspullen neerzetten. Er zijn ontzettend veel meubels en opbergmiddelen te krijgen, waarmee je de ruimte die je hebt zo efficiënt mogelijk kunt benutten.