Waarom je geen telefoon in je slaapkamer moet hebben

Iedereen heeft eigenlijk automatisch zijn of haar telefoon in de slaapkamer liggen. Maar waarom eigenlijk? Het is totaal niet nodig en het is net zo fijn om hem lekker in de keuken te laten liggen terwijl jij slaapt. In dit artikel geven we je een paar redenen waarom het zo fijn is om je telefoon in een andere kamer te hebben liggen wanneer je slaapt.

Slapen

Je gaat niet slapen met het laatste zicht van een telefoon. Het led-scherm van je telefoon kan soms super fel zijn en dat is helemaal niet goed voor je ogen. Ook wanneer je ’s nachts wakker wordt en je op je telefoon kijkt hoe laat het is, doet het gelijk pijn aan je ogen omdat die er helemaal niet aan gewend zijn. Tip: koop een wekker waar je ’s nachts op kunt kijken!

Ontspanning

Wetenschappers denken dat wanneer je je telefoon niet in dezelfde ruimte hebt, je een stuk beter kunt ontspannen en relaxen. Het stressgevoel is een stuk minder! Gun jezelf daarom een paar uur zonder appjes, telefoontjes en Facebook, het loont echt.

Boek

Lees eens een goed boek, het is goed voor je ontwikkeling en vaak ook nog eens mega ontspannend. En ook is een lamp die daarvoor aanstaat veel beter voor je dan het scherm van je televisie, laptop, tablet of smartphone. Laat ze dus voortaan lekker uit en geniet van het half uurtje voordat je naar bed gaat van een schermvrije avond.

Deze experts raden dus aan om ongeveer een half uur voordat je naar bed gaat je telefoon weg te leggen en gewoon iets anders te doen wat ontspanning geeft. Hierdoor krijg je een extra goede nachtrust. Wil je nog meer tips? Kijk eens op woonkanjer of woonnu voor de leukste tips voor in huis!