Je eigen gietvloer leggen? Epoxywinkel maakt het mogelijk

Denk je eraan om een gietvloer in huis te halen? Dan sta je er niet alleen voor, er zijn namelijk steeds meer mensen die interesse hebben om een gietvloer in hun woning of bedrijfspand aan te laten brengen. Er zijn natuurlijk voldoende bedrijven te vinden die je hierbij kunnen helpen. Maar als je enigszins handig bent dan kan je er ook voor kiezen om het zelf te doen. Let er wel op dat je dan moet beschikken over het juiste gereedschap. Als je een specialist inschakelt of je je hier niet druk over te maken. Toch kan je behoorlijk wat besparen door zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer.

Besparen door het zelf te doen

Omdat er steeds meer mensen zijn die je ervoor kiezen om zelf een vloer te gieten is er ook een webshop ontstaan die deze mensen voorziet van de juiste materialen. Genaamd Epoxywinkel.nl. Hierbij gaat het niet alleen om de ingredi├źnten die de kunststof substantie van de vloeren vormen, maar ook om de juiste gereedschappen en tips waarmee het mogelijk wordt om zelf een vloer te gieten.

Met een gietvloer haal je het voordeel in huis

Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een gietvloer in hun woning of bedrijfspand aan te brengen? Het antwoord is simpel. Deze vloeren gaan veel langer mee dan je waarschijnlijk gewend bent van andere type vloeren. Een houten vloer gaat bijvoorbeeld maar een aantal jaar mee en ook als je een tegelvloer hebt dan zijn de tegels na ongeveer 10 jaar vaak wel versleten. Een gietvloer is echter krasvrij en slijtvast. Waardoor deze ondergrond een stuk langer in een goede staat blijft. Ook het onderhoud vergt niet veel tijd.

Toch een gietvloer specialist inschakelen?

Het kan natuurlijk goed voorkomen dat je het helemaal niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een complete vloer. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een specialist op dit gebied in te schakelen. Kies voor een ervaren vakman op het gebied van gietvloeren zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen kan komen te staan. Bij de meeste aanbieders krijg je gewoon garantie en mocht er toch iets defect raken dan valt het met een gegoten vloer altijd eenvoudig weer te repareren.