Geef je slaapkamer eenvoudig een nieuwe look

Heeft je slaapkamer al jaren dezelfde inrichting? En wil je deze woonruimte graag voorzien van een nieuwe look? Dan zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. Je kunt ervoor kiezen om alle meubelen weg te doen, de vloer eruit te halen en dit allemaal nieuw aan te schaffen. Echter is dit een enorme klus en ook hangt er een flink prijskaartje aan. Er zijn echter ook een aantal manieren waarop jij door middel van een aantal kleine veranderingen je slaapkamer al een compleet andere uitstraling kan geven.

Een likje verf hier en daar

Wil je graag wat meer kleur toevoegen aan je slaapkamer? Koop dan een klein blikje verf bij een budgetwinkel of de bouwmarkt. Voorzie een aantal elementen in je slaapkamer van een andere kleur, zoals de radiator, de vensterbank, plinten en kozijnen. Hierbij kan je ook werken volgens de techniek van colorblocking. Hierbij combineer je een aantal felle en neutrale kleuren met elkaar. Haal een nieuw dekbed en je zult zien dat je slaapkamer al gelijk heel anders oogt. De creatievelingen onder ons kunnen bijvoorbeeld de grootste wand in deze ruimte nog voorzien van een mooie muurschildering.

Schuif met meubelen

Deze optie is niet geschikt voor elke slaapkamer in verband met voorzieningen als stopcontacten en een wasbak. Dan kan je bed meestal maar op een bepaalde plek staan in deze ruimte. Is er hier geen sprake van in jouw slaapkamer? Geef je slaapkamer dan eens een totale nieuwe indeling. Om te voorkomen dat je een aantal maten verkeerd inschat, is het verstandig om van tevoren de maten van de meubelen en de ruimte op te meten. Maak bijvoorbeeld een hoekje voor al je kleding en scherm het bed af met een kast zodat je ook echt een ruimte hebt waar je rustig kunt slapen.

Een nieuwe vloer

Dan is er nog de vloer van je slaapkamer. Het is logisch dat deze na een aantal jaren flink slijt en dus toe is aan vervanging. Wil je graag een vloer die snel gelegd kan worden, maar ook een lange levensduur heeft? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van een betonvloercoating. Deze is verkrijgbaar in een aantal varianten (zoals antislip of sneldrogend), kan eenvoudig over een betonnen ondergrond gelegd worden en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Bedenk in dit geval een basiskleur voor de vloer van je slaapkamer en pas de rest van de inrichting hier op aan.