Een ware upgrade voor je matras

Een topdekmatras, en dan in het bijzonder een topdekmatras van traagschuim is een echte meerwaarde voor je bed. Je verhoogt er je slaapcomfort mee, en dit met een relatief kleine investering. Maar wat is het precies en hoe werkt het? Wat zijn zoal de voordelen? Wij zetten in dit artikel even op een rijtje wat een topdekmatras traagschuim voor een heerlijke slaap kan betekenen.

Wat is een topdekmatras traagschuim precies?

Wat is nu precies een topdekmatras? Het is een matras die je bovenop je bestaande matras legt. Deze is veel dunner dan een gewoon matras. Het is enerzijds een soort bescherming van je matras. Anderzijds lig je een stuk comfortabeler in je bed. Topdekkers, ook wel toppers genoemd, bestaan in heel wat materialen. Traagschuim is één van de meest hoogwaardige vullingen als het om matrassen gaat. Het woord zegt het zelf: het schuim past zich traag aan aan de vormen van je lichaam. Als je uit je bed stapt, krijgt het ook opnieuw traag zijn oorspronkelijke vorm terug. Traagschuim ondersteunt je lichaam op elk punt. Zo krijg je de juiste steun. Voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten is dit dé ideale oplossing. Ook als je partner bijvoorbeeld veel ligt te woelen ‘s nachts, dan zul jij dit met een topper veel minder voelen.

Waarom kiezen voor een topdekmatras?

Zoals we al aangaven is het een bescherming van je matras. Het gaat onder meer slijtage tegen. Door het veelvuldig gebruik kan een matras gaan doorzakken op bepaalde plaatsen. De buitenste laag wordt dunner of er komen gaten in. Met een topdekmatras gaat je matras veel langer mee. Een ander voordeel van een topdekmatras is dat het makkelijker te verhandelen is. Je kunt het veel makkelijker eens omdraaien, wat opschudden of zelfs buiten gaan uitkloppen. Zo lig je altijd in een fris een heerlijk bed.

Kies het topdekmatras dat bij jou past

Traagschuim topdekmatrassen heb je in alle afmetingen. Zo heb je éénpersoons of tweepersoons topdekkers. Als je bijvoorbeeld op dit moment twee matrassen hebt, dan kun je perfect de vervelende naad tussen de twee wegwerken met een topdekmatras. Er bestaan toppers met bijvoorbeeld een split zowel aan het hoofdeind als aan het voeteneind. Deze zijn speciaal ontworpen voor twee individuele lattenbodems die elektrisch versteld kunnen worden.

En wat met de lakens?

Je vraagt je misschien af welke lakens je hiervoor moet hebben? Geen nood, ze bestaan wel degelijk. Topdekmatrassen worden ook vaak op boxsprings gelegd. Daardoor is de nood ontstaan om speciaal voor toppers lakens te produceren. Deze hoeslakens bestaan eveneens in alle afmetingen, én ze bestaan ook in split- of dubbele split-versie, namelijk voor bedden waarvan het hoofd- en/of voeteind individueel kan ingesteld worden. Van comfort en luxe gesproken!

Bron: atmyhome.nl