Een mooie entree voor je slaapkamer

Tegenwoordig is er op het gebied van interieur en decoratie genoeg verkrijgbaar om je slaapkamer helemaal in te richten naar jouw smaak. Maar nu je toch bezig bent, kijk ook eens naar de entree van je slaapkamer. Is de trap naar de volgende etage ook nodig aan vernieuwing toe? Of kan de vloer van de overloop wel iets nieuws gebruiken? Is het antwoord in dit geval ‘ja’? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Een snelle traprenovatie

De trap is een van de meest prominente elementen van je huis. Wanneer iemand binnenkomt, is de trap meestal het eerste dat diegene ziet. Daarnaast is het vanwege de veiligheid belangrijk dat de trapbekleding altijd in goede staat verkeerd. Is de trap naar je slaapkamer wel toe aan nieuwe bekleding? Dan kan je de trap bekleden op een aantal manieren. Wil je de renovatie snel klaar hebben? Huur dan een specialist in. Deze maakt gebruik van overzettreden, zodat de traprenovatie vaak binnen een dag klaar is. Ook kan deze specialist de trap voorzien van handige extra’s, zoals verlichting. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn er online genoeg tutorials te vinden hoe je de trap verft of zelf kunt bekleden met bijvoorbeeld laminaat of kunststof.

Een overloop als uit de bladen

Nu we het toch over de trap opnieuw bekleden hebben, de overloop maakt ook onderdeel uit van de entree naar je slaapkamer. Is dit vooral een donkere plek met een versleten of oude vloer? Neem deze dan ook gelijk mee in je renovatie. Dit kan op een zeer eenvoudige manier, want het is mogelijk om de overloop te laten bekleden met hetzelfde materiaal als de trap. Bijvoorbeeld wanneer je gebruikmaakt van PVC. Dit materiaal is zo stevig en slijtvast dat het dus ook zeer geschikt is als vloer. Maak het geheel af door spotjes in de grond te laten bevestigen, of hang een grote kroonluchter op. Doe verder inspiratie op in de magazines voor verdere decoratie. Planten passen bij elk interieur, maar het is ook een idee om ingelijste posters op te hangen aan de wanden.  

Decoratie voor je deur

Een ander onderdeel van de entree naar je slaapkamer is de deur. Deze kan je laten vervangen door een nieuwe deur te laten plaatsen. Maar dat is niet in alle gevallen nodig, zeker wanneer de deur er nog prima uitziet. In dit geval kan je de deur decoreren door er een of meerdere bordjes op te hangen met welkomstteksten en quotes. Of ga op zoek naar bordjes met een bepaald thema, zoals de jaren vijftig. Maak het geheel af door ook een mat voor de deur te leggen. Wil je het over een andere boeg gooien? Hang dan een kralengordijn op in de opening van de deur.