Inspiratie voor een nieuwe vloer in je slaapkamer

In je slaapkamer moet je na verloop van tijd het een en ander vervangen. Je bed en matras gaan niet eeuwig mee en je gordijnen zijn na verloop van tijd verkleurd en zitten vol stof. Maar ook de vloer is na verloop van tijd versleten. Dit is je kans om je slaapkamer een compleet nieuwe uitstraling te geven. Weet je nog niet welke vloer het beste past bij je interieur? Of ben je nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden? Wij helpen je op weg met inspiratie.

Praktisch en stevig

Je slaapkamer kan een stoffige ruimte worden, daarom is het belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken. Vooral omdat het stof zich kan ophopen onder je bed. Bij veel vloeren komt het voor dat stof en ander vuil zich ophoopt in de kieren. Hierdoor blijft de ruimte niet alleen stoffig, het doet de uitstraling van je slaapkamer ook niet veel goeds. Ook kan je als je allergisch bent voor stof hier op den duur behoorlijk last van krijgen. In dit geval kan je ervoor kiezen om een gietvloer in je slaapkamer aan te laten brengen. Deze ondergrond bestaat onder andere uit kunsthars en is hierdoor zeer stevig. Maar het grootste voordeel in dit geval, is dat de vloer naadloos is. Vuil hoopt zich dus niet op. De gietvloer is verkrijgbaar in veel verschillende varianten, zoals een gietvloerbetonlook. Hierbij lijkt het alsof je een betonnen ondergrond hebt, maar krijg je door de toepassing van kunsthars geen last van koude voeten.

Een patroon in je vloer

Heeft het interieur van je slaapkamer voornamelijk een neutrale kleur? Dan kan je ook extra uitpakken met een nieuwe vloer door een variant te kiezen met een patroon. Laat bijvoorbeeld een houten vloer leggen met een visgraatpatroon. Ook met tapijttegels kan je wat dit betreft alle kanten op. Wil je liever geen ondergrond van dit materiaal in je slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een vloer van vinyl met zwarte en witte blokken.

Geef een twist aan je huidige vloer

Is je huidige vloer in je slaapkamer nodig aan vervanging toe, maar heb je eigenlijk geen budget om deze te laten vervangen? Dan is het ook een optie om de lelijkste plekken te camoufleren met een vloerkleed. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar voor een niet al te hoge prijs. Daarnaast kan je dit soort kleden ook vaak bij een kringloopwinkel aanschaffen. Combineer verschillende kleden voor een extra speels effect. Steek je graag de handen uit de mouwen? Haal dan een klein potje verf (ook verkrijgbaar bij budgetwinkels) en geef je vloer een totale nieuwe look door hier patronen op te maken.