design lampen kopen

Design lampen kopen: hier moet u op letten

Met een paar design lampen in uw woning brengt u elke inrichting tot leven. En er worden schitterende lampen aangeboden door ontwerpers uit de hele wereld. Bent u van plan om in design lampen te investeren, dan denkt u hier het beste goed over na. Want deze lampen zijn over het algemeen duurder dan standaard lampen. Hier krijgt u dan ook een echte blikvanger voor terug. Met de onderstaande informatie vindt u de beste plek en profiteert u van alle praktische voordelen van een mooie design lamp.

 

Verschillende soorten design lampen

Er zijn design lampen in allerlei soorten en maten. U kunt dan denken aan hanglampen, vloerlampen, plafondlampen, spotjes, bureaulampen, wandlampen en tafellampen. Daarnaast worden deze in verschillende stijlen uitgevoerd, zodat u een lamp koopt die bij uw interieur past. We hebben het over bijvoorbeeld een mooie gietijzeren industriële bureaulamp, een klassieke houten vloerlamp met een bloemetjes kap, een moderne minimalistische hanglamp en een traditionele muurlamp. De keuze is groot. 

 

Een verlichtingsplan maken

Vraag uzelf eerst af waar u uw design lampen wilt ophangen, zodat u weet welke soort lampen u nodig heeft. Heeft u grootse plannen, dan is het geen slecht idee om een verlichtingsplan te maken. Dit is een schaaltekening van uw kamer met daarin alle lichtpunten en stopcontacten. Omdat een design lamp een prominente plaats in de kamer moet krijgen, kunt u aan de hand van een tekening bepalen waar deze plaats het beste is. Met design lampen maakt u een statement in huis en ze verdienen een plek waar ze goed tot hun recht komen. 

 

Een dimmer aanschaffen

Een andere keuze die u maakt is over de manier waarop u de design lampen gaat bedienen. De simpelste oplossing is dan een lichtknopje aan de muur, maar als u de mogelijkheid wilt hebben de sterkte van het licht te reguleren, dan kunt u een dimmer overwegen. Let er dan wel op dat spaarlampen vaak niet dimbaar zijn, maar gloei-, LED en halogeenlampen wel. U kunt dan kiezen uit vloerdimmers, een dimmer op de armatuur, draadloze dimmers, dimmers aan de muur of zelfs dimmers die u met uw smartphone of tablet bedient. Met een smart-verlichting systeem stelt u al uw verlichting met een afstandsbediening in terwijl u op de bank blijft liggen.

 

Design lampen voor buiten

Uiteraard zijn er ook design lampen voor buiten te koop. En die zal u waarschijnlijk niet direct bij de voor- of achterdeur installeren, maar op een terras, onder uw terrasoverkapping, in uw tuinhuisje of bij uw BBQ gedeelte. Er worden hele mooie lampen voor buiten verkocht en als u van plan bent regelmatig ’s avonds in de tuin door te brengen, bijvoorbeeld om te eten, om vrienden en familie te ontvangen of om rust te krijgen aan het einde van een lange dag, dan zal een design lamp deze ruimte nog mooier maken. Let er wel op dat u dan een lamp voor buiten koopt die wat sterker is en tegen de weersomstandigheden kan. Aan design lampen niet te kort; het is aan u om hier iets speciaals van te maken.