mobiele airco in de slaapkamer

Mobiele airco in de slaapkamer: waar je rekening mee moet houden?

Een mobiele airco kopen voor in de slaapkamer is aangeraden voor iedereen die tijdens warme zomerdagen door de hitte moeite heeft met slapen. De aanschaf van een mobiele airco is een slimme keuze waar je zeker geen spijt van zal krijgen. Wel is het natuurlijk belangrijk om het beste model voor op de slaapkamer uit te kiezen. Daarom vertellen wij in dit artikel waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een mobiele airco voor op de slaapkamer.

Is het gezond om met airco te gaan slapen?

Het slapen met een airco op je slaapkamer is gezond, echter is het wel belangrijk dat de airco aan een aantal eisen voldoet. Zo moet onder andere de lucht gefilterd worden. Een airco op de slaapkamer zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte geleidelijk daalt. Om gezond te kunnen slapen is tijdens zomerdagen een lagere kerntemperatuur erg fijn. Met een mobiele airco op je slaapkamer val je sneller in slaap en slaap je ook nog eens beter.

Gemakkelijk en snel te installeren

Een groot voordeel van een mobiele airco in de slaapkamer ten opzichte van een vaste airco is dat er geen verbouwing voor nodig is. Ook is een mobiele airco een stuk goedkoper in aanschaf. Bij een mobiele airco hoef je enkel de stekker in het stopcontact te steken, de afvoerslang naar buiten te gooien om vervolgens de gewenste temperatuur in te stellen.

Kies voor een stille mobiele airco

Voor gebruik op de slaapkamer is de geluidsproductie van een mobiele airco enorm belangrijk. Een decibel meer of minder kan enorm veel schelen voor je nachtrust. Ga daarom op zoek naar een stille mobiele airco.

Koelvermogen

De meeste mobiele airco’s hebben voldoende koelvermogen om een standaard slaapkamer te verkoelen. Maar heb je nou een grote slaapkamer? Schijnt de hele dag de zon op de ramen van je slaapkamer? Of heb je jouw slaapkamer op zolder? Dan is het verstandig om het koelvermogen extra goed te checken. Heeft de mobiele airco een te laag vermogen? Dan kun je namelijk alsnog niet koel slapen.

Met of zonder afvoerslang

Mobiele airco’s zijn eigenlijk alleen maar verkrijgbaar met een afvoerslang. Deze slang is nodig om de warme lucht naar buiten af te voeren, waardoor enkel de koude lucht opnieuw de ruimte ingeblazen wordt. Wil je geen afvoerslang? Dan kan je het beste kiezen voor een aircooler. Dit is een apparaat dat eigenlijk een beetje hetzelfde werkt als een traditionele ventilator. Echter werkt een aircooler lang niet zo goed als een goede mobiele airco.