Welke vloer kies jij voor je slaapkamer?

Als je ‘s ochtends voor het eerst die dag weer je voeten op de grond zet bij het opstaan, wil je natuurlijk niet alleen maar kou voelen. Zorg daarom dat je een goede vloer aanlegt in je slaapkamer. Dit voelt niet alleen prettig aan je voeten, maar helpt je ook om de boel goed schoon te houden en geeft meer sfeer aan de ruimte. Want een kale vloer in een verder stijlvolle ingerichte slaapkamer doet ook behoorlijk wat afbreuk aan deze ruimte. Dus, voor welke vloer kies jij?

Pvc, voor als je niet kunt kiezen

Je wilt graag de warme uitstraling van hout, maar je hebt niet zo veel zin om de vloer goed te onderhouden. Aan de andere kant zie je een ondergrond met een subtiele print of mooie kleur ook wel zitten. Maar wat moet je nou kiezen? In dit geval kan een vloer van pvc geschikt zijn voor jouw slaapkamer. Wat betreft de vormgeving is veel mogelijk: donkere kleuren, lichte kleuren of zelfs een houtmotief kan op het pvc aangebracht worden. Het heeft ook nog als voordeel dat deze ondergrond goed isoleert en vlekken verwijder je eenvoudig met een doekje.

Snelle make-over

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de huidige vloer in je slaapkamer nog helemaal in orde is, maar dat je er wel wat op bent uitgekeken. In dit geval is een snelle make-over ook een optie. Schaf een aantal vloerkleden aan en combineer deze op een creatieve manier. Zo kan je een aantal kleden kopen met een Perzisch motief, eentje van nephuid of een vloerkleed met patchwork. Leg deze op de vloer, laat ze eventueel voor een deel met elkaar overlappen en je zult zien dat je vloer binnen een paar minuten een compleet anders oogt.

Een naadloze vloer 

Is een stevige, moderne vloer die je goed schoon kunt houden wat je zoekt? Laat dan bijvoorbeeld een gietvloer met betonlook in de slaapkamer plaatsen. De gietvloer is namelijk helemaal naadloos, waardoor vuil zich niet kan ophopen in de naden. Daarnaast is een gietvloer een van de meest populaire vloeren van het moment , deze worden ook vaak gelegd in de woonkamer en de keuken. Helemaal handig wanneer jij je huis graag in één stijl wilt. Door te kiezen voor een gietvloer met een betonlook is je slaapkamer helemaal hip, aangezien de industriële look tegenwoordig erg gewild is.