Wat maakt een donzen dekbed het overwegen waard?

Iedereen zal het er ongetwijfeld over eens zijn dat het kopen van een kwalitatief dekbed ongelofelijk belangrijk is. Een significant deel van de nachtrust die we kunnen ervaren (of juist niet ervaren) wordt dan ook bepaald door het type dekbed waar gebruik van wordt gemaakt. Het is mede omwille van deze reden dat er in de praktijk niet zelden voor wordt gekozen door mensen om gebruik te maken van een donzen dekbed. Van dit type dekbed is dan ook bekend dat ze in vergelijking met andere exemplaren wellicht de meest optimale kwaliteit weet te bieden. Wil jij graag ook ontdekken hoe een dekbed gemaakt van dons jouw nachtrust kan verbeteren? Dan is het zeker de moeite waard om even de informatie hieronder op deze pagina door te nemen.

Je dekbed beschikt over een beperkter gewicht 

Voor heel wat mensen geldt dat ze vele jaren gebruik hebben gemaakt van een dekbed van wol. Dat is natuurlijk prima. Deze dekbedden stonden er vroeger namelijk om bekend over een uitstekende kwaliteit te beschikken. Tegenwoordig is dat echter een beetje anders. Ondanks het feit dat wollen dekbedden nog altijd zeer kwalitatief kunnen zijn geldt voor deze dekbedden wel dat ze erom bekend staan behoorlijk zwaar te zijn. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat ze soms als oncomfortabel worden ervaren. Indien dat ook geldt voor jou zal je al snel tot de conclusie komen dat een donzen dekbed wellicht een veel interessanter alternatief zal zijn. 

Voor een donzen dekbed geldt dat ze merkelijk lichter is in vergelijking met bijvoorbeeld een exemplaar gemaakt van wol. Niet zelden kan dit verschil zomaar even tot wel 1 kilogram oplopen. Geloof ons maar als we zeggen dat je dit verschil best zal voelen wanneer je in bed ligt. Dit is echter nog niet alles. Daarnaast geldt voor heel wat mensen dat ze ook te kennen geven dat bijvoorbeeld de ventilerende eigenschappen van een dekbed van dons veel beter zijn. Er zal dus op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde mee gerealiseerd kunnen worden.

Een donzen dekbed beschikt over een zeer zachte textuur

Voor een donzen dekbed geldt dat ze niet alleen zacht aanvoelt, maar daarnaast ook lekker om je heen valt. Dit terwijl je de aanwezigheid van het dekbed nauwelijks voelt. Ganzendons dekbedden beschikken over meer volume dan eender dons gevulde dekbedden. Dit simpelweg omdat de vlokken dons evenals de veren van de gans groter zijn dan deze van de eend. Beide soorten dons hebben wel als eigenschappen dat ze niet alleen zeer licht, maar ook erg comfortabel aanvoelen.

White Cloudz – Goodmorning!

Donzen dekbedden zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk

Tot slot zal je kunnen vaststellen dat een donzen dekbed zeer weinig onderhoud vereist. Ook dat is een significant voordeel waar veel mensen van houden. In principe geldt voor deze soort van dekbed dan ook dat ze eigenlijk amper één keer in de vier à vijf jaar moet worden gewassen. Wel is het belangrijk om regelmatig het dekbed van dons op te schudden en ze te laten verluchten, bij voorkeur buitenshuis in de tuin. De onderhoudsvriendelijke eigenschappen gecombineerd met de lange levensduur tot wel tien jaar maken van deze dekbedden eens temeer een absolute aanrader.