Waarom kiezen voor PVC?

Ga je binnenkort een nieuwe vloer leggen, maar weet je nog niet welk materiaal je gaat gebruiken? Denk dan eens aan PVC. Een vloer gemaakt van PVC bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. Deze kunststof heb je in allerlei designs vloerbedekking; denk bijvoorbeeld aan houtlook, marmerlook of betonlook. Een Pvc-vloer is door geavanceerde productietechnieken bijna niet meer te onderscheiden van een vloer van een natuurlijk materiaal. Ben je ook benieuwd naar wat zo’n vloer voor jouw huis kan betekenen? In dit artikel staan de belangrijkste voor- en nadelen onder elkaar

PVC blijft lang mooi

Door de verschillende lagen polyvinylchloride en de kwalitatief goede slijtlaag, zul je weinig last hebben van slijtage. Een Pvc-vloer wordt over het algemeen als sterker gezien dan bijvoorbeeld laminaat. In de regel geldt dat de kwaliteit beter is naarmate de toplaag dikker is. De meeste toplagen zijn rond de 0,4 of 0,5 mm. Als je PVC gaat leggen in ruimtes die erg intensief gebruikt worden, kun je er ook voor kiezen om voor een dikkere toplaag te gaan van 0,7 mm. Informeer dus altijd goed van tevoren naar de toplaag.

Een PVC vloer is warmte absorberend

Deze kunststof vloeren nemen de temperatuur over van de omgeving. Hierdoor voelt de vloer al snel warm aan, dit in tegenstelling tot tegels of laminaat. Je kunt de vloeren ook ideaal combineren met vloerverwarming. Dit is heerlijk als je in de winter niet met koude voeten wilt opstaan.

Groot aanbod aan hoge kwaliteit vloeren

Je kunt de vloeren in allerlei soorten en maten bestellen. Zo heb je ze met natuursteen, met een houtlook, marmerlook of visgraatmotief. Je zult het verschil tussen een vloer van PVC met bijvoorbeeld een leisteen motief op het oog amper kunnen onderscheiden van echt leisteen. Hetzelfde geldt voor hout, marmer, beton en ga zo maar door.

Makkelijk te leggen door de handige klusser

Het is mogelijk om je PVC vloer zelf te leggen. Het verschilt per systeem hoe moeilijk dat is. Heb je een vloer gekocht met een klik systeem? Dan is deze over het algemeen vrij simpel zelf te installeren. Een verlijmde Pvc-vloer is iets moeilijker te leggen. Maar, gelukkig is het ook mogelijk om een PVC vloer te laten leggen. Een specialist kent de kneepjes van het vak en legt je nieuwe vloer in een ommezwaai.

Tegels & Laminaat | De #1 in tegels en laminaat!

Zijn er ook nadelen?

Een van de nadelen van een PVC vloer is dat deze iets duurder is dan een vloer van laminaat. Hierdoor wil je er voorzichtig mee omgaan en moet je vermijden dat je met een steentje onder je schoen krassen maakt. Koop een goede mat om je voeten te vegen. Je kunt natuurlijk ook binnen op pantoffels of op sokken lopen. Een andere vereiste is dat de ondergrond absoluut egaal en vormvast moet zijn. Als dit niet het geval is, zal je last krijgen van grote naden in je vloer, en zal je vloer sneller breken. Vraag altijd om advies bij een specialist voordat je de Pvc-vloer koopt.