Waar u op moet letten bij een industriële tafellamp

De industriële stijl is is helemaal in! Van steigerhout tot gietijzer; de robuuste look is erg in trek. Letterlijk alles is tegenwoordig in de industriële stijl te vinden, van je kasten tot je bloempotten. Ook is het al lang niet meer zo dat industriële meubels en accessoires een enkele vorm hebben, ze komen voor in allerlei maten. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een industriële tafellamp en een vloerlamp industrieel? Hier zijn enkele tips:

 

– Kies de juiste materialen

Als u op zoek gaat naar een geschikte industriële tafellamp of vloerlamp industrieel dan moet u goed letten op de materialen. Niet alleen moeten de materialen van de lamp kloppen met deze look, ook moet het aansluiten bij de rest van uw interieur. Komt de lamp te staan bij een whitewash steigerhouten tafel dan wil je geen voet hebben van mahoniehout of een andere bruintint. Ook is het belangrijk het metaal van uw lamp te matchen met de rest. Gebruik daarom geen koperen lamp als de rest van uw meubilair gebruik maakt van gietijzer of steigerbuizen.

 

– Denk aan de prijs

Tafel en vloerlampen komen met verschillende prijskaartjes, van spot goedkoop tot duur. Dit heeft niet alleen te maken met de designer maar ook met het materiaal. Goede industriële materialen kosten veel, zo ben je voor een enkel koppelstukje van een steigerbuis al tientallen euro’s kwijt. Ook is moet het hout dat wordt gebruikt handmatig oud worden gemaakt om de juiste industriële look te geven, dit kost veel tijd en geld. Koop daarom nooit een industriële tafellamp, stoere lampen of vloerlamp industrieel die te goedkoop lijkt, vaak maken ze gebruik van plastic of andere neppe materialen.

 

Stoere lampen

 

– Kies de juiste lamp

Misschien wel het belangrijkste deel van een industriële tafellamp of vloerlamp industrieel is nog wel de lamp zelf. Je moet niet alleen rekening houden met de kleur die de lamp maakt, ook de vorm van de lamp zelf is belangrijk. Een simpele gloeilamp geeft vaak de juiste kleur maar is totaal niet energiezuinig. Vaak is de mooiste optie een Edison lamp, deze lampen zien er mooier uit dan een gloeilamp en geven de perfecte tint licht voor een industriële look. Gelukkig zijn Edison lampen tegenwoordig ook te vinden als led en zijn zelf dimbaar.