Verlichting in de slaapkamer

De slaapkamer is één van de meest bijzondere ruimtes van het huis. Het is de ruimte waar je normaal gesproken het meeste tot rust komt. Waar je intieme momenten beleeft. Misschien is het zelfs wel de plek waar 1 van de kinderen is geboren. Het is, kortom, een plek die veel met en voor je doet. Het is daarom zaak om de verlichting in de slaapkamer zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij jouw wensen. Verlichting in de slaapkamer is goed gebaat bij een zogenaamd verlichtingsplan, wat een elektricien of een lichttechnicus voor je kunt bedenken. Wij zetten de drie voordelen van een elektricien voor je op een rijtje.

Tip 1 – een elektricien of lichtexpert geeft advies…
Als je zelf een echte klusser bent, zul je misschien denken: ja, allemaal leuk en aardig, dat verhaal over die kleuren en die lichtinval, maar ik wil gewoon een lampje ophangen. Dat is echter niet wat de slaapkamer verdient. Er zijn veel opties en er moeten een paar cruciale vragen beantwoord worden. Bijvoorbeeld: lees je ’s avonds nog veel voordat je gaat slapen? Of laat je het lezen meestal zitten? En wil je verlichting ’s ochtends vroeg, zonder je man of vrouw wakker te maken? Door een expert te vragen, krijg je advies over de juiste typen verlichting…

Tip 2 – … en legt voor je aan
En je hebt direct de handjes die het op de juiste manier voor je kunnen aanleggen. Want zelf met bedrading en dergelijke gaan klungelen, dat klinkt misschien als haalbare kaart, maar over het algemeen geldt dat je daarvoor beter een echte expert in kunt schakelen. Als het licht op de juiste manier is aangelegd, alle schakelaars op de goede plek zitten en jij een stuk minder werk daaraan hebt, weet je zeker dat een goed product in huis hebt gehaald.

Tip 3 – duurzaam en minder elektriciteit
Last but not least kan een adviseur je ook helpen bij het besparen op energiekosten. Door je te adviseren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld led-verlichting, kan jij besparen op de elektriciteitsrekening. Dat scheelt nogal, en daarmee verdien je een behoorlijk deel van de investering zo weer terug.