Trap naar de slaapkamer, welke keuzes zijn er?

Maak de mooie inrichting voor je slaapkamer helemaal af en focus je ook eens op de trap naar deze ruimte. Hierbij kan je tegenwoordig alle kanten op, zodat ook dit element van je woning helemaal aansluit op de rest van je interieur. Zo heb je niet alleen keuze uit verschillende soorten bekleding (bijvoorbeeld tapijt, hout, kurk of PVC), maar kan je ook wat betreft de vorm van de trap alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra bergruimte? Of van een moderne trap gemaakt van verschillende materialen? Wij vertellen je meer.

De warme uitstraling van hout

Elk materiaal heeft weer een eigen uitstraling. Zo laten betonnen elementen het interieur koel ogen, maar hout heeft dan juist weer een warme uitstraling. En juist om deze reden kiezen mensen vaak voor een houten trap in het interieur. Onder deze noemer vallen verschillende soorten, zoals eikenhout, rubberwood, vurenhout en mahonie. Elke houtsoort heeft ook weer zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is eikenhout ontzettend sterk, maar aan de andere kant wat lastiger om te bewerken. Daarom wordt er in veel huishoudens gekozen voor een seriematige vurenhouten trap. Dit materiaal is stevig, maar wat eenvoudiger om te bewerken. Hierdoor kan onder andere door specialisten binnen korte tijd een trap op maat gerealiseerd worden.

Een trap met een modern tintje

Het is altijd mogelijk om te kiezen voor een trap te kiezen die gemaakt is van één bepaald materiaal. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een mix. Denk hierbij aan treden van  stevig hout, ijzeren stootborden en een glazen zijkant. Deze combinatie van materialen kan je vervolgens ook weer terug laten komen in de rest van je interieur, zoals meubelen met een industriële look in de woonkamer en slaapkamer.

Zwevende treden of extra bergruimte

Een traditionele trap is dicht en bevat meestal een bocht. Maar als jij je trap wilt laten renoveren, kan je aan de specialist vragen of het ook mogelijk is om de vorm te veranderen. Heb je een modern interieur? Dan past een open trap met zwevende treden hier perfect bij. Bij deze constructie zijn de treden bevestigd aan de muur en bevat de trap verder geen stootborden. Hierdoor lijkt het, zoals de naam al aangeeft, alsof de treden zweven. Wil je graag efficiënt omgaan met de ruimte? Vraag de specialist of het mogelijk is om de onderzijde van een dichte trap te voorzien van een extra bergruimte.