Slaapkamers voor mannen

 

Beeld je eens een typisch mannelijke slaapkamer in. Zijn rommelig, somber en saai woorden die direct bij je opkomen? Dan wordt het tijd om dit beeld te doorbreken. Een echte mannelijke slaapkamer hoeft er echt niet somber en saai uit te zien! Neutrale kleuren, verzadigde tinten en zelfs pastelkleuren kunnen werken in een mannelijke slaapkamer. Hoe dan? Met de juiste kleuren, materialen en meubels kom je al een heel eind!

Meer dan een kamer met een bed

Voor veel mannen (corrigeer me als ik fout zit, ik ben tenslotte een vrouw) staat de slaapkamer gelijk aan slapen en het bedrijven van de liefde (“This is where the magic happens.”). Een kamer met een bed, een matras, een kussen en een deken is voldoende, toch? Misschien wel, maar als je je slaapkamer omtovert tot meer dan alleen een kamer met een bed wordt het ineens een soort van toevluchtsoord: een plek waar je je rust vind na een lange werkdag, wanneer je een rotdag hebt gehad of waar je wakker wordt na een lange nacht doorhalen.

Het bed als blikvanger

In een mannelijke kamer wordt het bed de blikvanger. Kies voor een lage, kniehoge bedombouw en trakteer jezelf op een goed matras. Een laag bed opent de kamer, waardoor deze groter en ruimtelijker lijkt. Met een dressoir, nachtkasten en een stoel maak je het helemaal af.

Gebruik je nachtkastje

Maar alleen voor de juiste dingen. Wat er wel op je nachtkastje mag liggen of staan? Een lamp, een klok, een boek en je mobiele telefoon. Wat mag er niet op liggen? De rest. Om dit makkelijker te maken kies je voor een nachtkastje met lades, deurtjes of iets anders waardoor je ‘de rest’ kan opbergen.

Appetijtelijk tapijt

Ook een tapijt kan helpen je slaapkamer meer mannelijk te doen ogen. Niet alleen kan een tapijt praktisch zijn (wat denk je van koude voeten), maar ook een (subtiele) stijlveranderaar.

Sfeerverlichting

Met de juiste verlichting ben je een stap dichterbij een mannelijke slaapkamer. Vervang die stijve bedlampjes met wit licht door subtiele sfeerverlichting.

Goedgekozen kleur

Hangen je muren nog steeds vol posters met je jeugdhelden of je favoriete voetbalteam en kan je je witte muren wel dromen? Dan is het tijd om deze posters te vervangen door een mooie schilderijlijst met een grafische print en de muren een likje verf te geven. Niet alleen geef je je slaapkamer zo een hele nieuwe look, een goedgekozen kleur of kleurencombinatie op de muur maakt je slaapkamer een stuk spannender en meer mannelijk!

Wat mag er volgens jou niet ontbreken in een typisch mannelijke slaapkamer?

Bron: wonentrends.nl