Slaapkamer verlichting tips

De slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. Het is belangrijk dat je in deze ruimte weer tot jezelf kunt komen. Daarom is het slim om voor zachte verlichting te gaan in de slaapkamer om je rust niet te verstoren. In deze blog lees je over meer tips voor een slaapkamer lamp.

Goede basisverlichting

Het begint altijd bij de basis, dus ook in de slaapkamer. Het is belangrijk om eerst de basisverlichting op orde te hebben. Zorg voor één centrale lamp die de hele slaapkamer in één keer kan verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een plafondlamp of meerdere spotjes gelijkmatig verspreid over het plafond van de slaapkamer.

Meerdere schakelaars

Maak het jezelf makkelijk en plaats meerdere schakelaars in de slaapkamer. Je herkent het vast wel. Je ligt lekker onder je warme dekbed, maar bent vergeten om de lampen uit te zetten en hebt geen zin om je bed uit te gaan. Dan is het natuurlijk ideaal wanneer er een extra schakelaar naast of boven je bed geplaatst is.

Dimmer aansluiten

Functionele basisverlichting kun je voorzien van een dimmer. Hierdoor kun je de verlichting gemakkelijk omtoveren naar sfeervolle verlichting. Daarnaast is een dimmer ook altijd handig voor lampen op de nachtkastjes of naast je bed.

Leeslampje voor naast je bed

Hou je van lezen? Of word je vaak wakker midden in de nacht omdat je naar het toilet moet? Dan is het verstandig om een tafellamp op je nachtkastje te zetten. Of een wandlamp boven het nachtkastje. Hou rekening met de hoogte waarop de lamp zijn licht verspreid. Is de hoogte goed genoeg om zittend een boek te kunnen lezen? Je kunt natuurlijk ook altijd voor een lamp kiezen die je in de hoogte en qua richting kunt verstellen.

Kastverlichting

Wat je steeds vaker ziet is dat mensen de kast van verlichting voorzien. Dit biedt namelijk veel voordelen. In de ochtend is het soms nog donker, waardoor het lastig is om je kledingstukken van elkaar te onderscheiden. Kastverlichting is hierbij de uitkomst! Kies voor eenvoudige inbouwspots of voor verlichting aan de binnenkant van de kastdeuren.