Slaapkamer over? Maak er een mancave van!

De mancave is een steeds meer gebruikte term in Nederland en België. Het is een kamer, speciaal voor mannen. Een mancave klinkt stoer, maar het hangt er helemaal vanaf waarvoor de man deze kamer wil gebruiken. In veel gevallen is het gewoon een hobbykamer. Als de man bijvoorbeeld miniatuurtreinen als hobby heeft, is de kamer helemaal gevuld met een miniatuurtreinen spoorbaan. Hetzelfde geldt voor als de man werk en privé niet gescheiden kan houden, dan is een mancave al snel de studeerkamer. Een echte mancave is een kamer waar de man met zijn (mannelijke) vrienden aan het socializen is, waarbij de mancave zeer mannelijk is ingericht. Dus heb je een kamer over? Hierbij enkele tips als je deze tot mancave gaat verbouwen.

De bar

Een echte mancave heeft uiteraard een bar. Hier komen de mannen samen om een pilsje te pakken en het gezellig te hebben. Een bar kan je zelf maken. Als je erg handig bent, dan kun je zelf een fraaie bar in elkaar knutselen. Ben je niet zo handig? Met enkele pallets is het al mogelijk om een beetje eenvoudige bar in elkaar te zetten. Je kan ook op tweedehands websites zoeken of er ergens een goedkope bar te koop is. Uiteraard dient de koelkast voor het bier niet te ontbreken. Denk ook aan eventuele barkrukken.

Entertainment

Tijden het nuttigen van een biertje, een film kijken of games spelen. Een mega tv scherm of beamer mag dan niet ontbreken. Uiteraard inclusief muziekinstallatie en subwoofer en de nodige spelcomputers. Plaats voor de tv een lekkere lig- of hangbank.

Activiteiten

Voor het nodige spelplezier, plaats je een biljarttafel of een voetbaltafel in het midden van de kamer. Zo kan je met al je vrienden er omheen staan en tegen elkaar spelen. Aan de deur of aan de muur hang je een dartbord. Uiteraard kun je dartwedstrijden tegen elkaar spelen. Mocht je ruimte niet zo groot zijn voor een biljart- of voetbaltafel? Zet een salontafel voor je bank neer met glazen plaat. Daaronder kan je de bak van de voetbaltafel installeren, zodat jullie zittend voetbal kunnen spelen.

Er zijn voor mannen en hun mancave nog talloze andere ideeën te bedenken. Maar deze tips waren toch zeker de basis. Succes met verbouwen van je kamer!