Slaapkamer inrichten? Deze spullen mogen zeker niet ontbreken!

Ah, de slaapkamer. De ruimte waar je na een lange en drukke dag eindelijk kan ontspannen. Lekker je werkkleding uit, een trainingsbroek aan en op bed hangen met een warme kop koffie en een fijn boek. Iets fijner bestaat toch bijna niet?

De slaapkamer is daarnaast misschien ook wel het persoonlijkste plekje in de woning. Hier kan je werkelijk jouw persoonlijkheid tonen. Er is immers niemand anders die het ziet. Ook wordt de slaapkamer tegenwoordig voor steeds meer doeleinden gebruikt. Waar vroeger enkel het bed een prominente rol had, zien we tegenwoordig ook televisies, accessoires en relaxte zithoekjes op het toneel verschijnen. Kortom, de slaapkamer is van alle markten thuis. Geen wonder dat deze steeds vaker een make-over krijgt. Wil jij je slaapkamer binnenkort aanpakken? Of kies je voor een geheel nieuw slaapkamer interieur? Deze spullen mogen in elk geval zeker niet ontbreken!

Maak een lijstje

Begin bij de basis. Wat heb je nodig om jouw nieuwe slaapkamer volledig mee in te richten? Beschik je al over een goed bed en is deze nog niet aan vervanging toe? Prima. Dan bespaar je weer veel kosten. Kijk echter ook of het matras, dekbed en het hoofdkussen nog in goede conditie is. Deze zijn allesbepalend voor een goede nachtrust en omdat we jou geen slapeloze nachten willen bezorgen, adviseren wij wel om deze elementen eerst goed aan te pakken. De nachtrust is immers cruciaal, alles daar omheen is enkel extra.

Maak tevens een plattegrond en knip de meubels op schaal uit. Deze kan je vervolgens gemakkelijk over de plattegrond van de slaapkamer heen bewegen, waardoor je verschillende combinaties uit kunt proberen. Zorg er wel altijd voor dat er voldoende loopafstand tussen het bed en de rest van de ruimte is. Dit is niet alleen heel praktisch, maar laat de slaapkamer ook direct een stuk ruimtelijker ogen.

Creëer voldoende opbergmogelijkheden

Ruimtegebrek is een veelgehoord probleem, zeker in de slaapkamer. Dit is immers de ruimte waar je kleding, schoenen en accessoires zoveel mogelijk in op hoopt te bergen. Daar moet uiteraard wel voldoende ruimte voor zijn. Maar hoe creëer je opbergruimte als je slechts over een kleine kamer beschikt?

Ook in een kleine slaapkamer zijn opbergmogelijkheden te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van multifunctionele meubels, zoals een bed met opberglades. Dat is uiteraard perfect om jouw dekbed 4 seizoenen van Weidswonenenslapen.nl in kwijt te kunnen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een kast op maat te laten maken. Maak tevens gebruik van schuifdeuren, zodat je minder ruimte nodig hebt.

Heb je ook geen ruimte voor een kast? Werk dan met de hoogte en monteer plankjes boven het bed of aan een andere loze muur. Zo kan je alsnog wat spullen kwijt voor een ruimtelijkere uitstraling.

Grote slaapkamer inrichten

Beschik je juist over een gigantische slaapkamer? Lucky you!  In deze ruimte is immers heel veel mogelijk. Toch blijken veel mensen de grootte van de kamer ook wel lastig te vinden, want hoe zorg je ervoor dat alles één geheel blijft en je niet inlevert op sfeer?

Kies allereerst voor een lekker groot bed. Deze past hier prima en is ook nog eens super comfortabel. Als de ruimte geen gekke hoeken heeft, kies je voor de klassieke indeling: een mooi bed met hoofdbord en twee bijpassende nachtkastjes er omheen.

Laat tevens een prachtige grote garderobekast installeren en plaats een comfortabel vloerkleed op de vloer. Zo creëer je een sfeervol geheel en maak je optimaal gebruik van de gehele ruimte!