Slaap mensje, slaap

Ongeveer een derde van ons leven brengen we door in onze slaapkamer. Dat zijn meer uren dan we op kantoor zitten zwoegen. Het is dus van groot belang dat je slaapkamer ook echt iets van jou is. Het moet comfortabel, uitnodigend en persoonlijk zijn, zodat je er al die uren ook echt wilt doorbrengen.

Ultiem comfort

Veruit het meest belangrijk is dat je een goed bed hebt. Alleen al om te voorkomen dat zich rug- of nekklachten ontwikkelen, maar niet in de laatste plaats om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Als je daar dan toch zoveel tijd aan besteed, kun je er maar beter optimaal van opknappen. Zorg er dus voor dat het bed prioriteit heeft wanneer je een slaapkamer gaat inrichten. Zodra dat gekozen is kan de rest van het interieur worden aangepakt. Let er trouwens wel een beetje op dat je bed niet té comfortabel is, je moet er tenslotte nog wel uit kunnen komen.

Kom erin!

Naast het feit dat je slaapt in een slaapkamer, vinden er ook andere vormen van ontspanning plaats. Denk bijvoorbeeld aan een movie-night met een groepje vrienden of een spelletje kaart. Uiteraard kun je in deze gevallen het bed als zetel gebruiken, maar er is nog een mogelijkheid, die meteen wat karakter aan je kamer geeft. Wat dacht je er namelijk van om een hoekbank in je kamer te plaatsen? Hier moet je natuurlijk ruimte voor hebben, maar als dat het geval is kan het een ontzettend praktische en stijlvolle toevoeging zijn. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een aanwezige kleur maak je direct een gedurfde indruk op gasten.

Eigen touch

Waar hoekbanken al een prima item zijn om een statement te maken, kan het zijn dat je op zoek bent naar nog iets unieks om dat gevoel te versterken. Wat dacht je in zo’n geval van een epoxyvloer? Dit type gietvloer is perfect te combineren met een statige bank, vanwege overeenkomende eigenschappen. Zo is de vloer een tikkeltje robuust, maar dankzij de gladheid van het oppervlakte is dit niet te aanwezig. Het schoonhouden ervan is ook erg gemakkelijk dankzij dit gegeven. Tenslotte is de vloer heel goed bestand tegen beschadigingen, je hebt bij wijze van spreken een drilboor nodig om er een krasje op te krijgen. Op deze manier kun je dus ook naar hartenlust schuiven met je bank zonder dat de vloer het te verduren krijgt.