Redenen om te kiezen voor een babyfoon met camera

Een babyfoon is onmisbaar voor iedere ouder! Schakel de babyfoon in wanneer je beneden op de bank zit, wanneer je voor een kopje koffie naar de buren gaat, of in de zomer van het mooie weer in de tuin geniet. Op het moment dat je kind begint te huilen, kun je direct in actie komen. Zo hoef je niet langer ieder (half) uur naar de kinderkamer te lopen om te kijken of je kindje nog slaapt! Babyfoons worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Zo heb je onder meer keuze uit een babyfoon met geïntegreerde luidspreker en een model met zowel een luidspreker als een camera. In dit artikel zetten we verschillende redenen voor je op een rijtje, die juist de babyfoon met camera zo interessant maken. 

 

#1: een babyfoon met camera toont hoe je baby ligt

Reguliere babyfoons vertellen je weliswaar of je kindje slaapt of huilt, maar laten je niet zien hoe je baby in bed ligt. Dit doet een babyfoon met camera wel! Ligt je kindje op zijn of haar buik, kruipt je kindje door het ledikant, enzovoorts. Mocht je kindje op een onveilige manier in bed liggen, dan kun je op basis van de beelden op je babyfoon met camera naar de kinderkamer lopen. Denk ook aan het risico dat je kindje uit zijn of haar bedje wil klimmen. Met de babyfoon met camera heb je dit snel in de gaten. Een aanrader is deze babyfoon van Motorola

 

#2: houd je spelende kinderen in de gaten

Wellicht vind je kind het heerlijk om op zijn of haar eigen kamer te spelen. Dit brengt risico’s met zich mee! Denk bijvoorbeeld aan een kind die in de kast probeert te klimmen, of bijvoorbeeld aan het stopcontact zit. Een babyfoon met camera biedt je de mogelijkheid om je kind tijdens het spelen in de gaten te houden. Zo kun je tijdig naar de kinderkamer lopen, als het gevaarlijk dreigt te worden. 

 

#3: meekijken hoe het thuis gaat

Een derde reden om voor een babyfoon met camera te kiezen, is het feit dat je partner op afstand mee kan kijken. Ideaal, wanneer je partner bijvoorbeeld op een vrachtwagen rijdt of om andere redenen regelmatig lange tijd van huis is. Je partner blijft de ontwikkeling van je kind volgen!