Plisse- en dupligordijnen de trend van 2016?

Het is je vast nog niet ontgaan, maar als je de laatste trends van 2016 in de gaten hebt gehouden met betrekking tot lifestyle, interieur en Fashion, dan heb je kunnen zien dat Plisségordijnen en dupligordijnen helemaal de trend zijn dit jaar!

Wist je dat Plisségordijnen vooral zo populair zijn omdat je er helemaal zelf mee kunt instellen hoeveel lichtinval je wilt, maar ook hoeveel mensen van buitenaf kunnen zien als ze langslopen. Je zou bijvoorbeeld voor het top-down model kunnen kiezen waarbij je de gordijnen op ooghoogte dicht doet en boven en onder deze strook wel gewoon licht binnen laat komen. Daarnaast is de lichtinval die door de Plissé naar binnen komt een natuurlijke lichtval. Je kan het zo mooi maken als je zelf wilt!

Verschil tussen Plisségordijnen en Dupligordijnen

Het enige waarin de Plisségordijnen van de Dupligordijnen verschillen zijn het aantal lagen van de stof. Bij Plisségordijnen wordt er gebruik gemaakt van een enkele laag en wordt het licht vaak gedeeltelijk doorgelaten. Bij de Dupligordijnen is het zo dat er een dubbele laag stof op het gordijn zit waardoor het ook mogelijk is om de gordijnen verduisterend te maken zodat je kamer helemaal donker wordt.

Een aantal voordelen op een rijtje
– Deze moderne gordijnen zijn verkrijgbaar in vele verschillende natuurlijke kleuren.
– De Plissé is helemaal af te stemmen op de situatie zoals jij hem wil.
– Veelzijdig toepasbaar.
– Eenvoudig te monteren
– Door de dubbele stoflaag zijn de dupligordijnen zelfs energiebesparend.

De dubbele stoflaag is energiebesparend omdat de honingraatstructuur tussen de dubbele laag stof de warmte buiten houdt door de isolerende werking die deze structuur heeft. Wil je meer informatie over Plisségordijnen of dupligordijnen, neem dan een kijkje op deze website. Ook als je wilt weten welke kleuren er allemaal precies mogelijk zijn kun je daar terecht.