Plafondpanelen

Plafondpanelen zijn lichtgewicht constructiematerialen die worden gebruikt voor het afdekken van plafonds. Ze worden meestal in een aluminium rooster geplaatst. Ze zijn bevestigd aan een hangend raamwerk van de hoofdstructuur; het creëren van een leegte tussen het plafond en de hoofdstructuur.
Plafondpanelen zijn ontworpen om de esthetiek en akoestiek van een kamer te verbeteren, ze bieden ook enige thermische isolatie en worden vaak gebruikt in commerciële, residentiële en industriële gebouwen. Denk hierbij aan winkels, kantoren, hotels, ziekenhuizen, enzovoort.
Plafondtegels zijn meestal gemaakt van minerale vezels, maar zijn ook verkrijgbaar in materialen zoals glasvezel.

Waarvoor gebruik je plafondpanelen?
Er zijn verschillende redenen waarom u plafondpanelen zou willen installeren. In principe moeten ze voldoen aan deze functionele vereisten:

Eenvoudige aanpassing
Een groot voordeel van plafondpanelen is dat ze gemakkelijk verbouwd kunnen worden in kunstwerken. Omdat de panelen gemakkelijk kunnen worden verwijderd, bieden ze directe toegang tot het plenum, wat reparaties of wijzigingen zoals bedrading en leidinginstallaties aanzienlijk vereenvoudigt.

Brandveiligheid
Om brandgevaar te verminderen, kunnen bepaalde plafondtegels gemaakt van minerale vezels, plastic, tin, composiet of brandwerende houten panelen in de constructie worden gebruikt om te voldoen aan aanvaardbare normen en beoordelingen. Sommige van dergelijke tegels kunnen extra weerstand bieden die nodig is om te voldoen aan de “tijdclassificatie” gespecificeerd voor verschillende brandcodes.
Ze kunnen ook onder sprinklers worden gemonteerd, waardoor de sprinklers worden verborgen voor een aantrekkelijker uiterlijk. Dit is een ander groot voordeel van plafondpanelen.

Eenvoudige installatie
Plafondpanelen kunnen eenvoudig en snel worden geïnstalleerd; ze kunnen in korte tijd op maat worden gezaagd en geïnstalleerd, afhankelijk van de grootte en de aard van het project. Voor een kleine ruimte, als alle benodigde apparatuur beschikbaar is, kunt u het installatieproces heel gemakkelijk doorlopen, zelfs zonder enige hulp. Ze zijn inderdaad gemakkelijk te repareren, te onderhouden, schoon te maken en te installeren.

Geluids- en thermische isolatie
Plafondpanelen zijn door hun ontwerp een geweldige isolator; dit geeft ook gedeeltelijk antwoord op de vraag waarvoor gebruik je plafondpanelen? Het zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden, dit wordt alom bevestigd door veel mensen die dit grote verschil merken na plaatsing. Het zorgt ook voor geluidsisolatie door ervoor te zorgen dat de vereiste akoestische controle wordt bereikt in termen van absorptie en nagalm.

Decoratief en esthetisch doel
Plafondpanelen dienen ook voor esthetiek en decoratief gebruik, meestal bestaan ​​deze plafonds uit een opengewerkt raster of hangende vormen waarop de lampen boven of onder plafondniveau worden bevestigd, waardoor een decoratief en verlicht effect ontstaat. Veel van deze plafonds zijn speciaal ontworpen en gebouwd.

Bron: www.123verbouwen.nl