Ontdek de vele voordelen van een dekbed schapenwol

Veel mensen kiezen er bewust voor om gebruik te maken van een dekbed schapenwol. Het moet dan ook gezegd dat er hier heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Ondanks het feit dat er door de jaren heen heel wat dekbedden op de markt zijn verschenen die gebruikmaken van andere materialen blijft de variant op basis van schapenwol ook tegenwoordig ongelofelijk populair. Hoe dat precies komt? Dat wordt meteen duidelijk door het ontdekken van de vele voordelen die er aan verbonden zijn hier op deze pagina!

             Schapenwol is een ongelofelijk duurzaam product

In eerste instantie is het zo dat veel mensen tegenwoordig bijzondere aandacht besteden aan het duurzame karakter van de artikelen die ze kopen. Specifiek voor schapenwol geldt dat dit materiaal ongelofelijk duurzaam is. Niet alleen wordt ze op een diervriendelijke wijze gewonnen, daarnaast beschikt ze in de praktijk ook over een ongelofelijke levensduur.

             Prima hygiënische eigenschappen

Schapenwol staat er om bekend over een bepaalde hoeveelheid aan ‘lanoline’ te beschikken. De aanwezigheid van deze stof zorgt er in eerste instantie voor dat schapenwol over een zelfreinigend karakter beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast staat wol er namelijk eveneens om bekend bacterie werend en vuil afstotend te zijn. Dit alles zorgt er voor dat je met een dekbed schapenwol ook gegarandeerd bent verzekerd van een hygiënische keuze.

             De vochtregulerende werking van schapenwol

Schapenwol staat er om bekend over een vochtregulerende werking te beschikken. Deze werking uit zich op twee verschillende manieren. In eerste instantie zorgt ze er namelijk voor dat vocht op een eenvoudige manier kan worden opgenomen. Daarnaast zorgt het materiaal er voor dat het vocht ook eenvoudig weer kan verdampen. Ook de vochtregulerende werking waar schapenwol over beschikt is een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je kiest voor een wollen dekbed.

             Hoog vochtgehalte zorgt voor brandvertragende eigenschappen

Wat veel mensen niet weten is dat ze bij het kopen van een dekbed schapenwol eveneens kunnen rekenen op verbeterde, brandvertragende eigenschappen. Deze zijn het gevolg van het feit dat schapenwol over een hoog vochtgehalte beschikt. De aanzienlijke ontbrandingstemperatuur en het hoge stikstofgehalte zorgen er voor dat schapenwol op dit vlak bekend staat als een relatief veilig materiaal.

             Aanzienlijk kleinere kans op het ontstaan van schimmels

Bij de keuze voor een dekbed schapenwol kan je altijd rekenen op prima ventilerende eigenschappen. Ook deze zijn erg belangrijk. Van menig aantal dekbedden is namelijk bekend dat er snel schimmels bij kunnen ontstaan. Dat geldt eigenlijk niet voor dekbedden welke zijn vervaardigd uit schapenwol. De prima ventilerende werking zorgt er bij dit soort dekbedden immers voor dat het risico op schimmelvorming aanzienlijk kan worden ingeperkt.

             Een ongelofelijk gunstige levensduur gegarandeerd

Last but not least is het zo dat wol er om bekend staat altijd een fantastische levensduur te garanderen. De isolatiewaarde waar wol over beschikt gaat dan ook niet of nauwelijks achteruit. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een dekbed waar je gegarandeerd jarenlang plezier van zal ondervinden? Ook in dat geval kan de keuze voor een dekbed welke is vervaardigd uit schapenwol een absolute aanrader zijn! Voor wollen onderdekens en dekbedden van schapenwol is de Texelse Slaapfabriek de place to be!