Nieuwe vloer voor de slaapkamer, waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Of ben je bezig om je huidige woning te voorzien van een compleet nieuw interieur? Dan kan het nog een hele klus zijn om de juiste meubelen te vinden en te zorgen dat dit een mooi geheel vormt met de rest van de ruimte. Ook de vloeren zijn een belangrijk onderdeel van dit geheel, zeker in de slaapkamer. Want ook in deze ruimte breng je toch behoorlijk veel uren door. Hoe kies je de juiste vloer uit voor je slaapkamer? En waar moet je allemaal op letten?

Voorkom allergische reacties

Heb je last van een huisstofmijtallergie of gevoelige luchtwegen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een vloer die je goed schoon kunt houden. Schaf dus liever geen vloer van textiel aan (ook geen tapijttegels). Het is namelijk vrij lastig om stof helemaal uit een vloer van tapijt te houden, zeker wanneer je hoogpolig tapijt hebt. Kies in dit geval voor een naadloze ondergrond, zoals een gietvloer. Deze vloer is helemaal vlak en heeft geen kieren. Zo kan jij de grond eenvoudig schoon en stofvrij houden. Een gietvloer is verkrijgbaar in verschillende varianten. Kijk op Betonlookvloer.nl voor voorbeelden en prijzen.

Een budgetvriendelijke vloer

De prijzen voor de vloeren verschillen enorm. Dit heeft vooral te maken met het materiaal en het aantal uren dat de specialist nodig heeft om deze aan te leggen. Heb je een klein budget voor je nieuwe vloer? En ben je niet allergisch voor stof? Kijk dan eens bij de restanten vloerbedekking van woonwinkels en bouwmarkten. Deze restanten vloerbedekking worden aangeboden tegen een lagere prijs. Let in dit geval dus wel goed op de afmetingen. Je moet soms wat mazzel hebben, maar als je regelmatig zoekt vind je vast wel een geschikte vloer.

Het effect van kleur

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer voor je slaapkamer moet je niet alleen rekening houden met het materiaal, maar ook met de kleur. De kleur van de vloer in deze ruimte heeft namelijk optisch een grote invloed. Wanneer je voor een donkere vloer kiest, dan lijkt de ruimte gelijk ook wat kleiner. Hetzelfde geldt voor een ondergrond met drukke patronen. Hierbij moet je er ook rekening mee houden dat de verdere inrichting van je slaapkamer aansluit op dit patroon. Voor de kleinere slaapkamers is het dus verstandig om te kiezen voor een vloer in een lichte kleur. Zo krijgt deze ruimte een frisse uitstraling, kan je wat betreft de verdere aankleding alle kanten op en lijkt je kamer ook nog eens groter.