Maak van de zolder een slaapkamer

In Nederland hebben veel huizen een zolder. Deze wordt vaak gebruikt om de was op te hangen en om spullen te bewaren.

Het probleem van deze zolders is vaak dat je er net geen slaapkamer van kunt maken. Dit gaat vaak niet omdat er vaak maar weinig ruimte is waar je rechtop kunt lopen. Rechtop lopen kan alleen als je direct onder de nok van het dak loopt. En een ander probleem is dat er weinig daglicht op deze zolders is. In het gunstigste geval is er een enkel (klein) dakraam. Hierdoor is de zolder niet echt geschikt als slaapkamer.

Bij gezinsuitbreiding komen veel gezinnen voor een keuze te staan omdat er behoefte ontstaat aan een extra slaapkamer. Wordt het verhuizen of verbouwen? Een verhuizing is behoorlijk ingrijpend en er zitten de nodige kosten aan verbonden. En je kan natuurlijk maar naar je zin wonen. Een verhuizing betekend voor de kinderen naar een andere school gaan en ze zullen hun vriendjes en vriendinnetjes moeten missen.

Een dakkapel kan in deze gevallen uitkomst bieden. Een dakkapel is weliswaar een behoorlijke investering. Dakkapel prijzen beginnen bij enkele duizenden euro’s, maar dit is minder duur als een verhuizing. De prijs van een dakkapel wordt bepaald door de afmetingen van de dakkapel, het materiaal waarvan deze gemaakt wordt en het afwerkingsniveau.

Je kunt ervoor kiezen om de binnenkant van de dakkapel zelf af te werken. Op deze manier bespaar je een hoop kosten. De meeste dakkapellen wordt prefab gemaakt. Het plaatsten van een dakkapel is normaal gesproken dan ook in een dag geregeld. Van te voren zijn de maten opgenomen en op de dag van de plaatsing wordt het dak open gebroken. Met een kraan wordt de dakkapel op zijn plaatst getakeld waarna deze wordt vast gemaakt en waterdicht wordt gemaakt.