Leuke vintage accessoires voor in de slaapkamer

Vintage is cool, veelzijdig en terug volop in!

Onze woontrend gaat meer en meer terug naar oude spullen. Er worden zaken gerecupereerd en we geven ze graag een nieuw leven. Vintage is hiervan een uitstekend voorbeeld. De nostalgie straalt ervan af en het ziet er bovendien heel gezellig uit. Het mag best wat rommelig lijken, maar geef toe: we voelen ons in een vintage interieur meteen thuis.

Geef je slaapkamer een vintage look!

Ook de slaapkamer doet mee als het om deze ouderwetse look gaat. De huidige vintage slaapkamers zijn zeker geen kopie van de kamers van de jaren ’60-’70. Neen, ze zijn een nieuwe uitvoering met een nostalgische tint. Je kunt op een makkelijke manier een vintage look creëren met een paar leuke accessoires. Wij geven jou hier alvast heel wat ideeën om je slaapkamer leuk in te richten.

Een paar voorbeelden en ideeën

Je mag gerust felle kleuren gebruiken: oranje, rood, fel groen waren vooral in de jaren ’70 enorm populair. Leg in je slaapkamer een paar kussens of een vloerkleedje in die kleuren, en ze worden een ware eyecatcher. Maar ook de pastelkleuren zoals pistache-groen of vaal roze horen bij deze woontrend. Deze kleuren zijn leuk voor spreien, nachtlampjes en lampenkappen. Heb je nog ergens oude foto’s in sepia of zwart-wit liggen? Deze staan heel mooi in deze slaapkamers.

Denk bij vintage ook aan de ‘psychedelische’ vormen. Zo kun je bijvoorbeeld de typische jaren ’70 driehoekige tafeltjes met ronde hoeken gebruiken als nachtkastje.

De materialen van vroeger waren vooral natuurlijk en eerlijk. Gebruik daarom voor een look uit de jaren ’50 en ’60 bijvoorbeeld veel metaal en hout. Wil je je interieur eerder een jaren ’70 look geven, gebruik dan veel plastiek.

Aarzel niet om oude accessoires te gebruiken. Je hoeft ze zelfs niet eens op te knappen. Zet een oude ladder tegen de muur en gebruik ze als kledingrek. Haal die staande lamp van de zolder bij je oma. Draadlampen, oude spiegels, gebreide dekentjes, een versleten (lees: doorleefd, karaktervol) vloerkleed: het hoort allemaal bij vintage. Denk vooral aan het moto ‘een rommelige uitstraling mag best, zolang het één gezellig geheel vormt’.