Landelijke slaapkamer?

Wil jij jouw slaapkamer omtoveren tot een landelijke ruimte? De sfeer van een landelijke slaapkamer is sfeervol, ongedwongen en gezellig. Eigenlijk voelt iedereen zich wel thuis in een landelijke sfeer. In een landelijke slaapkamer bevat alle ingrediënten die ervoor zorgen dat jij helemaal tot rust komt. Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder voor onze tips!

Begin bij de basis

Het inrichten van een landelijke slaapkamer begint bij de vloer en wanden. Als vloer kun je het beste kiezen voor hout. Hout is een natuurproduct dat automatisch zorgt voor rust, sfeer en gezelligheid in de slaapkamer. Bovendien is het hout perfect te combineren met natuurtinten. Daarom kun je voor op de wanden het beste kiezen voor tinten als bruin, grijs en wit. Een bruine eikenvloer in combinatie met witte muren geeft een mooi contrast. Ook kun je ervoor kiezen om één wand helemaal bruin of grijs te verven.

Natuurlijke materialen

In een landelijke slaapkamer maak je voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen. Het meest voor de hand liggende is hout, zoals houten kasten en een houten bedframe. Maar vergeet ook vooral linnen, riet, jute en wol niet. Maak een combinatie van deze materialen en je creëert een prachtige landelijke uitstraling.

Leg een vloerkleed neer

Een groot vloerkleed past helemaal thuis in een landelijke slaapkamer. Leg hem deels onder je bed voor een speels effect. Kies voor een hoogpolig vloerkleed als je vaak last hebt van koude voeten. Vloerkleden bestaan in vele soorten en maten. Een jute vloerkleed komt mooi tot zijn recht in een landelijke slaapkamer. Maar ook een vloerkleed in hetzelfde kleurenpalet als de rest van de kamer doet het erg goed.

Maak het compleet met decoratie

De vloeren, wanden en meubels zijn klaar. Maar de slaapkamer kan er nog simpel uitzien. Daarom is het tijd om je landelijke slaapkamer helemaal af te stijlen met leuke decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een groot wollen kleed voor over je bed met een aantal leuke kussens. Een rietenmand voor eventuele tijdschriften of boeken. En houten bijzettafel als nachtkastje is natuurlijk ook een mooie aanvulling.