Kussens maken jouw huis winterklaar

We starten een nieuw jaar, maar de winter is nog niet voorbij. Met kussens maak je jouw huis warm, gezellig en comfortabel deze winter. De regenachtige dagen, het weinige daglicht en het feit dat het zo vroeg al weer donker wordt, kan soms voor een sombere sfeer zorgen. Het is daarom extra belangrijk om tijdens deze donkere dagen het binnen zo gezellig mogelijk te maken!

Kleuren beïnvloeden onze stemming

Het is inmiddels algemeen bekend dat kleuren een effect hebben op hoe wij ons voelen. Met zorgvuldig gekozen kussens maak je dus niet alleen een verandering in je interieur, maar kan je ook de stemming van jezelf en je huisgenoten beïnvloeden. Koele kleuren, zoals blauw, groen en paars hebben vooral een rustgevend en ontspannend effect. Kies dit in deze kleuren dus bijvoorbeeld voor in de slaapkamer, zodat je met een ontspannen gevoel wakker wordt en relaxed kunt gaan slapen. Warme kleuren, zoals geel, rood en oranje, werken opwekkend en geven juist energie. Kussens in deze kleuren passen dus goed in de woonkamer, als decoratie in de keuken of in een thuiskantoor.

Maak jouw interieur af met kussens

Om jouw huis er deze winter stijlvol uit te laten zien, hoef je niet per se een muur te verven of eindeloos meubels te versjouwen. Met iets simpels als het aanschaffen van nieuwe kussens kun je jouw bestaande interieur echt af maken. Zoals ze in het Engels zeggen “the devil is in the details”. En laat een kussen zijn nou net zo’n detail dat een ruimte een stijlvolle uitstraling kan geven. Decoratieve vormen kun je vinden in diverse soorten en maten. Van een klassieke, minimalistische kussen, tot een kussen met een uniek detail en grappige accenten. Gebruik kussens om net iets toe te voegen dat de ruimte mist. Heb je bijvoorbeeld een vrij drukke woonkamer met veel spullen en kleuren, kies dan juist voor rustige kussens die het geheel samentrekken. Is jouw interieur minimalistisch en simpel? Dan kun je gaan voor een variatie die er echt uitspringt door een opvallende kleur of speels detail. Dit kan dan bijvoorbeeld een touwtje, knoop of gesp zijn.

Een huis dat gezelligheid uitstraalt

Gezelligheid wordt vaak genoemd als het meest bekende, typisch Nederlandse woord. Het is ook meestal het eerste woord dat mensen die de Nederlandse taal leren, kennen en gebruiken. Wat is nou precies die Nederlandse gezelligheid? Het heeft iets te maken met samen zijn. Spelletjes spelen, samen tafelen, een kopje koffie drinken met een koekje erbij. Maar ook een ruimte kan gezellig zijn. Een gezellige ruimte is uitnodigend, persoonlijk en warm. Kussens spelen hierbij een belangrijke rol. Een bank waarop een kussen ligt waar je lekker in weg kan kruipen, nodigt meer uit dan een strakke, lege bank. Keukenstoelen waarin vrolijke kussentjes liggen, geven een persoonlijke touch. Een bed waar je comfortabel je hoofd op een berg kussens kunt leggen, geeft meteen een gevoel van warmte en geborgenheid. Kortom: met een kussen haal je de Nederlandse gezelligheid in huis en maak je zelfs van de koude wintermaanden een warme tijd.