Kunstgras betekent zorgeloos genieten van je tuin

Een perfect gazonnetje onderhouden is hard werk. Je moet ervoor zorgen dat de plant genoeg water heeft, dat onkruid de boel niet overneemt en je moet het regelmatig maaien. Deze activiteiten gaan allemaal ten koste van van je tuin genieten. Als je kunstgras laat aanleggen heb je geen last meer van deze problemen. Dan hoef je je straks alleen nog maar bezig te houden met het meest belangrijke onderdeel van een zomerse dag: genieten.

Het gras is bij jou groener

Heb jij ook een buurman die altijd de perfect groene grasmat heeft? En heb je het idee dat jij simpelweg geen tijd hebt om jouw eigen tuin zo grondig te onderhouden? Met kunstgras kun je hem gemakkelijk overtreffen. Kunstgras voor tuinen is niet hetzelfde als kunstgras voor sportvelden. Dit gras heeft een natuurlijkere uitstraling en is daarom vaak niet van ‘echt’ te onderscheiden. Met kunstgras zul je alle buren jaloers maken op de groene mat in je tuin.

Geen ongewenste gasten

Mollen kunnen flinke schade aanrichten in je tuin. Mollen eten graag wormen die in de aarde van je gazon leven. Wormen kunnen echter niet goed onder kunstgras leven en de mol is daarom aanzienlijk minder enthousiast over jouw tuin. Ook vindt hij de zandlaag onder het kunstgras niet fijn om in te graven. Kunstgras aanleggen is daarom een goede manier om deze beesten uit je tuin te weren en je zult dus geen last meer hebben van onverhoopte molshopen. De enige ongewenste gasten waar je nog mee te maken zult hebben zijn de vele mensen die van jouw heerlijke tuin willen genieten. 

Vrijwel onderhoudsvrij

Is het eindelijk een beetje lekker weer in Nederland, moet jij je gras maaien, zaadjes verspreiden en onkruid wieden. Zo kan je natuurlijk nog steeds niet van het lekkere weer genieten! Het grote voordeel van kunstgras is dat het praktisch onderhoudsvrij is. Af en toe moet je blaadjes en takjes van je mat af harken en je kunt de sprieten ook van tijd tot tijd borstelen zodat ze weer mooi rechtop staan. Dit is echter niet te vergelijken met het onderhoud van een normale grasmat en dit betekent dat er meer tijd overblijft heerlijk in het zonnetje te zitten.