Kledingkast op maat samenstellen, hoe doe ik dat?

Wil jij graag een kledingkast op maat samenstellen en kan je wel wat tips gebruiken? Dan ben je op de juiste plek belandt! In dit artikel gaan we namelijk in op de vele mogelijkheden die een kledingkast op maat samenstellen met zich meebrengt. Niet alleen haal je hiermee een uniek slaapkamermeubel in huis, je kan er ook nog eens je dagelijkse routine een stuk makkelijker mee maken. Hoe? Dat vertellen we je maar al te graag!

Kies het formaat dat bij jou past

Laat je een klerenkast op maat maken, dan heb je een enorme keuze aan verschillende formaten. Van 100cm breed tot in sommige gevallen wel 600cm breed. Is de kledingkast alleen voor jezelf dan heb je vaak wel genoeg aan 100-200cm. Dit levert je in de meeste gevallen twee tot respectievelijk 4 kastdeuren op.

Is de kledingkast bedoeld voor meerdere mensen? Dan kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je per persoon zo’n  100cm aan kastruimte extra moet rekenen. Zo heb je vaak één gedeelte met hangrekken en één gedeelte met legplanken. Ruimte zat om al je kleding netjes op te bergen!

Eyecatcher of opgaan in het interieur

Als je een formaat gekozen hebt is het tijd om het uiterlijk van de kast aan te passen naar je eigen smaak. Ga je voor een echte eyecatcher? Kies dan voor opvallende kleuren en laat ook nog eens de kleur van de kast en de deuren verschillen om hem er echt uit te laten springen. Of kies je juist voor een landelijke kledingkast met natuurlijke elementen?

Wat je smaak of de interieurstijl van je slaapkamer ook is, door een kast zelf samen te stellen kan hij eruit komen te zien zoals jij wilt. Zo opvallend of juist onopvallend mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dagelijkse routine makkelijker maken

Iedereen heeft zo zijn eigen dagelijkse routine voor hij/zij naar werk of school toe gaat. Douchen, aankleden en eten of juist eerst eten, dan douchen en dan aankleden. Wat jouw routine ook is, een kledingkast op maat kan dit proces nét iets makkelijker maken. Hoe? Door middel van luxe opties als binnenverlichting en spiegeldeuren.

Door middel van binnenverlichting kan je gemakkelijk zien wat je uit de kast haalt zonder die felle kamerlamp aan te doen. Ideaal als je bijvoorbeeld zeer vroeg op moet staan. De spiegeldeuren zijn perfect om te kijken of de gekozen outfit je staat. Niet telkens op en neer lopen naar de spiegel in de badkamer of hal, maar gewoon recht voor je kast.