Kamer over? Maak er een inloopkast van!

Een kamer over? Maak er dan een mooie inloopkast van

Kleding, schoenen en accessoires. We hebben er vaak zoveel van dat het niet in de kledingkast past. Waardoor het vaak wat rommelig wordt en je niets meer kunt vinden. Daar is een goede oplossing voor. Misschien heb je wel een kamer over die je kunt gebruiken als inloopkast. Maar hoe maak je die eigenlijk? Je kunt een inloopkast zelf maken. Bepaal van te voren welke ruimte( het liefst zo dicht mogelijk bij de slaapkamer) je gaat gebruiken om daar een kast van te maken.

Al je kleding schoenen en accessoires overzichtelijke en netjes bij elkaar

Als dit nodig is moet je nog op zoek naar een deur voor de kast. Je kunt kiezen voor een schuifdeur als je maar goed oplet dat de deur qua stijl goed past bij het overige interieur. Daarna maak je een goede verdeling. Maak een paar stangen waar je kleding aan kunt hangen. Ook kleine en grote legplanken en lades mogen niet ontbreken in een inloopkast. lades zijn bijvoorbeeld ideaal voor sokken,riemen enz. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor schuine planken. Deze kun je heel goed gebruiken om al je schoenen overzichtelijk en netjes op te kunnen bergen. Ook kun je kiezen om spullen in dozen te bewaren. Er zijn zoveel mogelijkheden om je inloopkast zo functioneel mogelijk in te richten. Vind je lastig om een goede verdeling te maken of weet je niet zo goed hoe je de ruimte zo optimaal mogelijk kunt gebruiken.Een interieurspecialist kan je hierbij helpen en je een gedegen en goed advies geven.

Een kamer over? Maak er een inloopkast van maar let wel op de verlichting en ventilatie

Wat nog weleens vergeten wordt is de verlichting en de ventilatie. Natuurlijk mag goede verlichting niet ontbreken in een inloopkast. Ook hierin heb je heel veel keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie kroonluchter of een paar inbouwspots. Zorg ook voor voldoende ventilatie in je kast. Ga je de kast zelf maken kijk dan eerst eens rond wat er allemaal mogelijk is en hoe je een goede verdeling kunt maken. Dat je onder andere voldoende hang en leg mogelijkheden maakt in de kast. Daarnaast is het ook goed om eens te kijken naar het kleurgebruik en stijl. Met al deze informatie en ideeën kun je een plan gaan maken en de daarvoor bestemde materialen in huis halen zoals planken de benodigde bevestigingsmaterialen enz. Daarmee maak je een kast waar je in kunt lopen en waar je met gemak al je kleding en schoenen in kwijt kunt.