Je woont al in je droomhuis! Tips voor een snelle make-over van je woning.

Hoe leuk je huis ook is, er zijn vast wel dingen die je anders wil hebben. Al is het maar omdat je uitgekeken bent op wat je nu hebt. Misschien denk je al heel lang na over een grondige verbouwing, maar zie je de mogelijkheden niet. Vaak is er echter van alles mogelijk. Denk bij een verbouwing vooral niet te klein, maar kijk naar de volledige potentie van je huis. Weinig geld? Vraag je vrienden en familie om een weekendje te helpen in ruil voor een etentje. Krijg je die terrastegels zelf de tuin niet in? Huur een heftruck. Je zult zien, het huis waarin je woont biedt al hartstikke veel mogelijkheden. Nu alleen nog eventjes verbouwen! Als een grote verbouwing je toch tegenstaat, zijn hier wat tips om je huis een gemakkelijke opfrisbeurt te geven.

Another brick in the wall

Door je muren te schilderen of te behangen, voelt de ruimte al gelijk totaal anders. Dit lijkt misschien heel wat werk, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Schuif alle meubels naar één kant van de kamer en geef de vrijgekomen muur een opvallende kleur of print. Doe je dit op een zaterdagmorgen, dan kun je je meubels op zondag al weer terugschuiven. Zo heb je in één weekend de kamer een grondige make-over gegeven. Als je bakstenen in je huis hebt, mogen deze tegenwoordig zeker gezien worden. De bakstenen geven je appartement direct het loftgevoel dat op dit moment heel populair is. Besteed in dat geval je weekend aan de stenen blootleggen.

Accessoire afwisseling

Je hebt waarschijnlijk al jaren dezelfde accessoires in je huis. Hetzelfde vloerkleed, dezelfde ingelijste foto’s en dezelfde beeldjes. Dit wat vaker afwisselen is een makkelijke manier om je huis er totaal anders uit te laten zien. Neem eens een dagje de tijd om je eigen collectie te bekijken. Je hebt waarschijnlijk nog wel andere leuke foto’s die je kunt inlijsten of andere beeldjes die je ook tentoon kunt stellen. Een tweede vloerkleed kopen is ook een goed idee. Zo kun je makkelijk afwisselen tussen stijlen. Zie je huis als een museum, waar ook verschillende collecties getoond worden, en wissel af.

Maak schoon schip

Nog een makkelijke manier om je huis een ander uiterlijk te geven, is door het eens goed op te ruimen. Wees tijdens het opruimen ook heel kritisch: maakt het je wel écht gelukkig? Dit kan soms lastig zijn, omdat je waarschijnlijk aan je spullen bent gehecht. Een goede truc is om alle spullen waar je over twijfelt in een grote doos te stoppen en die eventjes op te bergen. Kijk een maand later nog eens naar de spullen. Heb je ze gemist? Wist je überhaupt nog dat je ze had? Als dit niet zo is, kun je ze net zo goed wegdoen. Vaak is het makkelijker om dingen weg te geven dan weg te gooien. Vraag daarom aan vrienden of familie of zij dingen uit jouw persoonlijke collectie willen hebben of geef het aan de lokale kringloopwinkel. Zo maak je andere mensen gelukkig met de spullen.