Foto op plexiglas

Een foto is een prachtig aandenken aan leuke en speciale momenten. Je mooiste foto’s verdienen een bijzonder plaatsje aan de muur zodat je er veel plezier aan kan beleven.

Een professionele uitstraling.

Als je een foto laat afdrukken op plexiglas krijg je een mooie haarscherpe foto. Je kan de foto aan de muur bevestigen met afstandhouders. Het resultaat is dat de foto op ongeveer 1,3 cm van de muur komt te hangen zo creëer je een mooi diepte-effect. De dikte van het plexiglas kan variëren van 3 mm tot 10 mm. Als je kiest voor een dikker plexiglas dan krijg je een groter diepte-effect. Een foto op plexiglas heeft een profesionele uitstraling daarom wordt het ook vaak gebruikt in museums. Ook fotografen maken gebruik van plexiglas om hun foto’s tentoon te stellen.

De voordelen van plexiglas.

Plexiglas is heel sterk daardoor breekt het minder vlug dan gewoon glas. Foto’s met heldere en felle kleuren komen heel goed tot hun recht. Plexiglas is meer lichtdoorlatend dan gewoon glas. Je kan ook een beetje spelen met je foto en zo heel leuke effecten creëren. Zo kan je ervoor kiezen om niet de hele foto maar enkel het onderwerp zelf op plexiglas te laten drukken. Het leuke van deze methode is dat je de achtergrond van de foto niet mee print zodat je door het plexiglas op de muur kan kijken.

Heel gemakkelijk in onderhoud.

Sommige mensen zijn een beetje bang om de foto te beschadigen wanneer ze hem schoonmaken. De foto wordt op de achterkant van het plexiglas geplaatst dus je kan gewoon de voorzijde poetsen zonder aan de foto te raken. Het glas en de inkt is waterbestendig je kan de foto zonder probleem ook buiten hangen. Dit is echt een heel mooie en duurzame manier om nog lang van je mooiste foto’s te genieten.

Leave a Comment