Foto op hout

Wat past er nou beter bij je schitterend interieur dan jouw eigen favoriete foto op hout? Tussen alle steigerhouten accessoires met hun natuurlijke uitstraling hoort een bijpassend poster, een schilderij, iets dat het geheel afmaakt.

Voor buiten

Net als met een foto op canvas, kun je een foto op hout laten maken die bestand is tegen weer en wind. Wel zo praktisch, wanneer je in Nederland woont! Een veel gebruikte houtsoort voor buiten is Larikshout. Dit hout bevat de weerbestendige eigenschappen en tegelijkertijd heeft deze houtsoort een natuurlijk karakter. Kies bij dit hout voor een afbeelding met natuur, waardoor de redelijk zichtbare houtnerf op een tactische manier door de afbeelding wordt weggewerkt. Vanzelfsprekend kom je niet helemaal onder deze jaartekening uit, tenslotte is het natuurlijk materiaal.

Voor binnen

Een foto op hout om binnen op te hangen kent een oneindig aantal mogelijkheden. Dit hout hoeft niet persé weerbestendig te zijn, tenzij je de foto in de badkamer wilt plaatsen. Ook in de keuken of andere ruimten waar stoom voorkomt, is het praktisch om stil te staan bij de gebruikte houtsoort. Wil je geen naden op je favoriete foto, kies dan voor Multiplex. Zowel door de foto heen als aan de zijkanten van het geheel zul je zien dat het hier om een houtsoort gaat. Multiplex is niet alleen voordelig, maar heeft ook een strak uiterlijk.

Voordelen

Voor het laten maken van je favoriete foto op hout bestaan een aantal voordelen:

  • natuurlijke uitstraling
  • duurzaam materiaal
  • in bepaalde gevallen weerbestendig
  • een uitstekende manier voor het maken van een drieluik
  • niet alleen voor aan de muur, maar ook mogelijk voor bijvoorbeeld dienbladen, salontafels en speelgoedkisten

Zelf maken

Je kunt je foto op hout natuurlijk online bestellen, maar wanneer je een beetje creatief bent, kun je al dit al snel zelf doen. Op het internet zijn video’s te zien van hoe het in zijn werk gaat. Heb je het juiste materiaal in huis, dan zal het niet moeilijk zijn. Verder goed de instructies opvolgen en klaar is jouw eigen creatie!

Leave a Comment